NEAPINED

Το Smart #1 είναι και το πρώτο [video]

Επίσημο ντεμπούτο για το νέο Smart #1. Το πρώτο δείγμα της νέας εποχής που εγκαινιάζει η γερμανική μάρκα υπό κινεζική επιμέλεια. Στην Ελλάδα το περιμένουμε μέσα στο 2023.

Πιθανότατα να γνωρίζετε πως η Smart είναι από τις πρώτες εταιρίες που η γκάμα τους είχε μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ίσως να γνωρίζετε και πως το 50% της εταιρίας έχει αποκτηθεί από την Geely, η οποία έχει πολύ μεγάλους στόχους για τα νέας γενιάς Smart που θα συναρμολογούνται στην Κίνα.

Νέα είναι και η ονοματοδοσία με το hashtag να προηγείται του αριθμού που θα χαρακτηρίζει το μοντέλο. Πάντως, το #1 ανήκει στο αυτοκίνητο που βλέπετε στην οθόνη σας είναι ένα μεγάλο SUV που φτάνει σε μήκος τα 4,27 μέτρα. Είναι δηλαδή λίγο μεγαλύτερο από ένα Hyundai Kona Electric ή κοντά σε μία Mercedes EQA. Όσο για το πλάτος είναι στα 1,82 μέτρα και το ύψος στα 1,63 μέτρα.

Σχεδιαστικά βλέπουμε πως διατηρήθηκε σχεδόν απαράλλαχτο το ντιζάιν του πρωτότυπου Smart που είχε κάνει πέρυσι πρεμιέρα στην Φρανκφούρτη. Έτσι, το αμάξωμα αποσπά κολακευτικά σχόλια χάρη στις καθαρές γραμμές του που θα λέγαμε πως μας παραπέμπει στο πρότυπο της Tesla. Μια άποψη που ενισχύεται και από τις τύπου pop-up λαβές στις πόρτες.

Ανοίγοντας τις τελευταίες βλέπουμε ένα επίσης μίνιμαλ άποψη ταμπλό με την κεντρική κονσόλα να είναι διαπερατή και λεπτή. Ο πίνακας οργάνων 9,2 ιντσών είναι ψηφιακός, ενώ η μεγάλη «ελεύθερη» touch-screen 12,8 ιντσών λειτουργεί ως ένα desktop με ρυθμίσεις για όλα τα συστήματα και τις λειτουργίες συνδεσιμότητας.

Όσο για τους χώρους αυτοί αναμένονται άνετοι χάρη και στο μεταξόνιο των 2.750 χιλιοστών. Το πορτμπαγκάζ είναι στα 411 λίτρα, ενώ στο μπροστινό μέρος υπάρχει και ένα frunk στα 11 λίτρα για την αποθήκευση π.χ. των καλωδίων φόρτισης.

To Smart #1 βασίζεται σε νέα πλατφόρμα της Geely. Στο πίσω μέρος ένας ηλεκτροκινητήρας 272 ίππων / 343 Nm κινεί τους αντίστοιχους τροχούς με την μέγιστη ταχύτητα να είναι στα 180 χλμ./ώρα.

Μία μπαταρία με ενεργειακό περιεχόμενο στις 66 kWh προσφέρει αυτονομία έως τα 420-400 χιλιόμετρα. Ο onboard φορτιστής υποστηρίζει μέγιστη φόρτιση έως 22 kW σε διάστημα 3 ωρών για το 10-80% της μπαταρίας. Ο ταχυφορτιστής έως 150 kW χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για την ίδια διαδικασία.

Τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς, οι λειτουργίες συνδεσιμότητας, οι OTA (over-the-air) αναβαθμίσεις και πολλά άλλα θεωρούνται δεδομένα για ένα ηλεκτρικό που το διακατέχει μια μίνιμαλ premium αύρα. Με γερμανική άποψη και κινεζική τεχνολογία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!