ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι κάνουν οι Γερμανοί για να έχουν ενεργειακή αυτάρκεια;

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μπαταριών οικιακής χρήσης στη Γερμανία ενδέχεται να αυξηθούν κατά 67% το 2022, καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας για φθηνότερη, ανανεώσιμη και πιο αξιόπιστη παροχή ενέργειας, δήλωσε η βιομηχανική ένωση BVES.

«Οι υψηλές τιμές ενέργειας και η αναζήτηση για ασφάλεια του εφοδιασμού θα δώσουν στις μπαταρίες αποθήκευσης στο σπίτι μια περαιτέρω ώθηση το 2022», δήλωσε η BVES την Τετάρτη, παρουσιάζοντας μια μελέτη.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μονάδων οικιακής μπαταρίας θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 67% και φέτος να φτάσουν τις 430.000 μονάδες, αναφέρει η έκθεση. Αυτός ο αριθμός μονάδων, που είναι εγκατεστημένες κυρίως σε σπίτια με ηλιακή ενέργεια στον τελευταίο όροφο, αυξήθηκε κατά 145.000, ή 50%, από το 2020.

Η Γερμανία μετρά ήδη 2,2 εκατομμύρια ηλιακά φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν ενέργεια στο σπίτι. Πριν διατεθούν οι οικιακές μπαταρίες, η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια πήγαινε αποκλειστικά στο δίκτυο.

Τώρα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν μπαταρίες καθώς γίνονται φθηνότερες και μεγαλύτερες, ωθούμενοι περαιτέρω από την αναζήτηση της αυτόνομης επάρκειας εν μέσω των αυξημένων λογαριασμών ενέργειας.

Οι κορυφαίοι πωλητές οικιακών μπαταριών στη Γερμανία περιλαμβάνουν τις Sonnen, που ανήκουν στη Shell, Solarwatt, E3/DC, Senec, LG Chem και Tesla. Τέλος να τονιστεί ότι οι μπαταρίες οικιακής αποθήκευσης για ρεύμα και θερμότητα αντιπροσώπευαν 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ του συνολικού τζίρου.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!