NEA

Το Deus Vayanne είναι το Chaos της Αυστρίας

Ως hypercar, η μεγάλη διαφορά από το ελληνικό Chaos είναι πως το Vayanne των 2.230 ίππων είναι ένα πραγματικό αυτοκίνητο και όχι μία μούφα.

Για όσους θέλουν να πιστεύουν στα όνειρα μπορούν να συνεχίσουν να πιστεύουν πως το ελληνικό Chaos θα μπει στην «παραγωγή». Πάντως, στην αυστριακή Deus ότι ονειρεύονται το κάνουν πράξη και πριν από μερικές μέρες παρουσίασαν στη Νέα Υόρκη το Vayanne (ώστε ηχητικά να έχει σχέση με τη Βιέννη).

Υποθετικά το Vayanne θα παραχθεί σε 99 αυτοκίνητα με το καθένα να τιμάται περίπου στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ. Θα μπορούσε κανείς να μιλά για ένα ακόμη πυροτέχνημα. Αλλά από τη στιγμή που εμπλέκονται βαρβάτα ονόματα από το χώρο του αυτοκινήτου (όπως η Williams Advanced Engineering και η Italdesign) τότε τα πράγματα ακούγονται πιο σοβαρά.

Το Vayanne έχει ένα ελκυστικό hyper-GT ντιζάιν με αεροδυναμικό σχήμα. Μπροστά είναι κάπως πιο συμβατικό και σε σύγκριση με το πίσω ρηξικέλευθο σχήμα που θυμίζει κάτι από διαστημόπλοιο. Η πλατφόρμα έχει εξελιχθεί από την Williams και το σύστημα πρόωσης έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνδυαστικά θα αποδίδουν 2.230 ίππους.

Περισσότερα στοιχεία για το σύστημα πρόωσης και την μπαταρία δεν υπάρχουν, αλλά εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς πως τα 0-100 χλμ./ώρα βρίσκονται κάτω από τα 2 δευτερόλεπτα. Στο σημείο που οι Αυστριακοί ακούγονται κάπως υπερβολικοί είναι πως το Vayanne θα μπορεί να ξεπεράσει τα 400 χλμ./ώρα.

Ακόμη και έτσι όμως το Vayanne δείχνει πως έχει περισσότερες πιθανότητες από το Chaos για να γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, στόχος είναι το πρώτο αυτοκίνητο να βγει από το εργοστάσιο της Italdesign στο Τορίνο μέσα στο 2025. Στόχος του θα είναι άλλα ηλεκτρικά hypercars, όπως το Pininfarina Battista, το Rimac Nevera, το Lotus Evija κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Χαχαχα πιστεύω ακράδαντα ότι θα βγει το chaos και θα αναδείξει σε πολλούς τομείς την χώρα μας άμα δν πιστεύεις εντάξει γνώμη σ αλλά κάποιες πηγές μου είπαν ότι υπάρχει το chaos και ότι θα βγει σύντομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!