ΑΡΘΡΑ

Εξοργισμένος ο Macron για τις αποδοχές του Tavares – Πόσες είναι;

Ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε την Παρασκευή «συγκλονιστικό και υπερβολικό» το «αστρονομικό» ύψος των αποδοχών του γενικού διευθυντή του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανίας Stellantis,  Carlos Tavares  , και μίλησε για «ταβάνια» αποδοχών, σε επίπεδο Ε.Ε.

«Πρέπει να αγωνιστούμε στην Ευρώπη για να έχουμε αμοιβή που δεν μπορεί να είναι καταχρηστική», πρόσθεσε στο Franceinfo ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, υποψήφιος για επανεκλογή στις 24 Απριλίου.
«Κάποια στιγμή πρέπει να θέσουμε ανώτατα όρια και να έχουμε διακυβέρνηση για την Ευρώπη μας που κάνει τα πράγματα αποδεκτά, διαφορετικά η κοινωνία, κάποια στιγμή, εκρήγνυται», εξήγησε.

«Εδώ βρισκόμαστε σε ποσά που είναι αστρονομικά. Πρέπει να μπορούμε να βάλουμε πλαφόν, που αν το κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να λειτουργήσει», εκτίμησε ο αρχηγός του κράτους, υπενθυμίζοντας ότι «ο Stellantis έχει το διοικητικό συμβούλιο και η διακυβέρνησή του στην Ολλανδία».

Τα μπόνους εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στους επικεφαλής του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανίας Στελλάντη (Peugeot, Citroën, Fiat κ.λπ.) για το έτος 2021 αμφισβητούνται από μετόχους, συνδικάτα και μάλιστα στον πολιτικό χώρο, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο γύρο. των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Για την ιστορία, ο γενικός διευθυντής, Carlos Tavares, θα πρέπει τελικά να λάβει συνολικά 19 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος του 2021.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button