BLOGNEAPINED

H Σερβία προχωρά, η Ελλάδα σε στάση αναμονής [blog]

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλές θέσεις για όνειρα. Από την παραγωγή ενός hypercar όπως το Chaos έως την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου όπως το e.Go Life.

Αφορμή για το νέο μου blog στάθηκε η είδηση της αναβάθμισης του εργοστασίου της Fiat στην Σερβία. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στο Kragujevac και που για την ώρα εκεί παράγεται μεταξύ άλλων το Fiat Panda.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Stellantis, ο όμιλος στον οποίο ανήκει η Fiat, συμφώνησε με το κράτος της Σερβίας για την αναβάθμιση της μονάδας ώστε να μπορεί από το 2024 να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιθανότατα τα νέα Panda και Punto…

Αυτό που έχει σημασία είναι πως στο εργοστάσιο στο Kragujevac, μία πόλη όσο περίπου η Πάτρα, το 33% της κυριότητας το έχει το κράτος της Σερβίας. Το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα υπέγραψε με την Stellantis μία σύμβαση ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκ. τα βάζει το σερβικό κράτος.

«Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο οποίος τόνισε πως στα επόμενα χρόνια θα πρέπει να διευρυνθεί τόσο το δίκτυο φόρτισης, όσο και να εξασφαλιστεί η φτηνότερη δυνατή ηλεκτρική ενέργεια με περισσότερες ΑΠΕ. Ταυτόχρονα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, ο Carlos Tavares, στέκεται στην σημαντικότητα αυτής της συμφωνίας με την Stellantis να αποτελεί έναν από τους δέκα μεγαλύτερους εξαγωγείς της Σερβίας.

Στην Ελλάδα συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε τη στιγμή που θα ξεκινήσει μία σοβαρή προσπάθεια παραγωγής αυτοκινήτων. Όσο πιστεύουν πως τα όνειρα βγαίνουν αληθινά, ίσως να πιστεύουν πως η Next.e.GO Mobile SE θα ανακοινώσει την παραγωγή του e.GO Life στην χώρα μας. Το που παραμένει μυστήριο, αλλά η εταιρία είχε εξαγγείλει πέρυσι τον Οκτώβριο πως στα τέλη του 2022 θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις.

Μυστήριο παραμένει και η εξέλιξη του Chaos από την εταιρία SPA με μικρούς και μεγάλους να περιμένουν με ανυπομονησία να δουν στον δρόμο το ελληνικό hypercar που θα θέσει νέα δεδομένα στα αυτοκίνητα υπερυψηλών επιδόσεων. Το θέμα όμως είναι πως είναι πολλά αυτά που παραμένουν ακόμη μυστήρια. Και όνειρα μαζί, τα οποία ευχόμαστε να γίνουν κάποια στιγμή πραγματικότητα…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!