NEA

Τερματίζει η Hyundai τη συνεργασία της με την Rimac

Φήμες αναφέρουν πως μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία ολοκληρώνεται από την στιγμή που η κροατική Rimac συγχωνεύτηκε με την Bugatti.

Από την στιγμή που η Rimac πέρασε έμμεσα στα χέρια της Porsche η Hyundai προφανώς και ήταν θέμα χρόνου για το πότε θα αποχωρούσε. Πάντως εκπρόσωπος της Rimac αρνείται αυτή την εκδοχή, και υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην σχέση των εταιριών και πως υπάρχουν σε εξέλιξη δύο πρότζεκτ.

Ένα από αυτά ήταν και το Vision FX, ένα σπορ μοντέλο με κυψέλες καυσίμου, πίσω κίνηση, 680 ίππους και 600 χιλιόμετρα αυτονομία. Ωστόσο, αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, κανένα από τα σχέδια των δύο εταιριών δεν έχουν δει το φως της ημέρας ούτε έχουν υπάρξει κάποια σχέδια.

Η κορεατική έχει το 10% της Rimac και είχε επενδύσει 80 εκατ. ευρώ στην Rimac το 2019, για να εξελίξουν από κοινού ηλεκτρικά αυτοκίνητα και κυρίως ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο με τον κινητήρα στο κέντρο.

Αλλά όπως φαίνεται πολύ σύντομα η Hyundai θα κινηθεί με τις δικές της δυνάμεις για την εξέλιξη όλων των ηλεκτρικών μοντέλων. Και όπως έχουμε διαπιστώσει έως σήμερα τα έχει καταφέρει περίφημα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!