NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ρομποτικό σκυλί της Hyundai μαθαίνει νέα κόλπα [video]

Η κορεατική εταιρία έχει μάθει στο σκυλί-ρομπότ που εξελίσσει μέχρι και να χορεύει. Για να δούμε πότε θα μάθει και να γαβγίζει.

Η Honda μπορεί να είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα ανθρωποειδή ρομπότ με το Asimo. Η Tesla ετοιμάζεται να κατασκευάσει το δικό της ανθρωποειδές. Και η Hyundai αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και αντί να ασχοληθεί με ένα δίποδο, εξελίσσει ένα τετράποδο στη μορφή σκύλου.

Το ρομποτικό πρόγραμμα εξελίσσεται σε συνεργασία με την Boston Dynamics την οποία εξαγόρασε η Hyundai το 2020. Ήδη το ρομπότ χρησιμοποιείται σε εργοστάσιο της Kia για να κάνει διάφορες εργασίες ως φύλακας. Κυρίως στην αναγνώριση των προσώπων, αλλά και στην επέμβαση σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου.

Πρόσφατα, η Hyundai παρουσίασε τη πιο εξελιγμένη μορφή του Spot, όπως ονομάζεται το ρομπότ-σκύλος. Υπάρχουν πέντε νέες στερεοσκοπικές κάμερες περιμετρικά του σώματός του, οι οποίες σε αυτή τη νέα γενιά παρέχουν έγχρωμη εικόνα, για καλύτερο χειρισμό από τον χρήστη.

Ταυτόχρονα, ο Spot έχει εξελιγμένους αισθητήρες, ένα νέο χειριστήριο σε μορφή tablet και έναν πιο έξυπνο και γρήγορο φορτιστή για φόρτιση σε μία ώρα. Και κάπως έτσι το σκυλί-ρομπότ πρωταγωνίστησε σε διαφημιστικά της Hyundai μαζί με το πασίγνωστο συγκρότημα της ποπ BTS επιδεικνύοντας τις χορευτικές του ικανότητες.

Εντυπωσιακό, δε νομίζετε; Θα θέλατε να είχατε ένα τέτοιο σκύλο στην αυλή σας;


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!