NEAPINED

Μία Mercedes 300 SLR είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Αν ισχύουν οι φήμες, τότε αυτή η Mercedes πωλήθηκε στο αστρονομικό ποσό των 136,7 εκατομμυρίων ευρώ. Πραγματικό απίστευτο!

Το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο δεν είναι μια Ferrari 250 GTO αλλά μία Mercedes 300 SLR «Uhlenhaut coupé» του 1956. Αν τελικά ισχύουν οι πληροφορίες, τότε πρόσφατα έγινε μια πριβέ δημοπρασία με 10 πλειοδότες στο μουσείο της Mercedes στην Στουτγάρδη.

Προφανώς υπήρξε μια δυνατή κόντρα αφού επικράτησε η ισχυρότερη προσφορά των 142 εκατομμυρίων δολαρίων (ή 136,7 εκ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία).

Το αξιοσημείωτο είναι πως το αυτοκίνητο ανήκε στην ίδια την Mercedes, αλλά ακόμη και έτσι δύσκολα μπορούν να δικαιολογηθούν τα τόσα εκατομμύρια που κατά τις φήμες κατέβαλλε Βρετανός συλλέκτης.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι πρότινος τον τίτλο του ακριβότερου αυτοκινήτου στον κόσμο τον είχε μια Ferrari 250 GTO που είχε πωληθεί το 2018 για περίπου 60 εκ. ευρώ. Λιγότερο από τα μισά, δηλαδή, οπότε καλό είναι να περιμένουμε η είδηση να επιβεβαιωθεί και επίσημα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!