NEAPINED

Φρεσκάρισμα για την BMW Σειρά 3

Μετά από μια τριετία η «τριάρα» περνά από το προγραμματισμένο facelift και αποκτά φρέσκια εμφάνιση και νέο ταμπλό.

Με στόχο να ανταγωνιστεί εκ νέου την Mercedes C-Class η BMW προχώρησε στην ανανέωση της Σειράς 3. Όπως μπορείτε να δείτε οι αλλαγές εντοπίζονται στα σημεία, όπως στην μάσκα, στους πιο λεπτούς LED προβολείς, στα πίσω φώτα κ.α.

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή αφορά στο ταμπλό όπου υπάρχει το νέο iDrive με τη νέα διάταξη των οθονών. Στο μέσο υπάρχει η κυρτή οθόνη αφής με διαγώνιο 14,9 ιντσών και μπροστά από τον οδηγό ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών. Ο επιλογέας του κιβωτίου Steptronic οκτώ σχέσεων έχει επίσης μία νέα σχεδίαση. Είναι τοποθετημένος στο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα μαζί με το κουμπί Start/Stop, το iDrive Controller, τα μπουτόν Driving Experience Control, το χειρόφρενο και άλλες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων που διαθέτουν mild hybrid σύστημα (οι τέσσερις diesel και ο εξακύλινδρος) και στάνταρ το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Συνεχίζουν οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ που ξεκινούν από τους 150 ίππους και φτάνουν τους 374 στην κορυφαία M340i, δίχως να ξεχνάμε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το BMW xDrive είναι στάνταρ στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας.

Το σύστημα τετρακίνησης διατίθεται επίσης προαιρετικά για δύο από τις βενζινοκίνητες εκδόσεις (BMW Σειρά 3 Touring: μία βενζινοκίνητη έκδοση), δύο diesel και plug-in υβριδικά μοντέλα. Και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, ενώ η νέα BMW Σειρά 3 Sedan θα κατασκευάζεται επίσης στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí στο Μεξικό.

Τεχνικά χαρακτηριστικά – BMW 3 Sedan 2022

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!