NEA

Ποσό μαμούθ θα πληρώσει η VW σε 91.000 Βρετανούς αυτοκινητιστές

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει 193 εκατομμύρια λίρες (226 εκατομμύρια ευρώ) για να αποζημιώσει 91.000 Βρετανούς αυτοκινητιστές που αισθάνθηκαν θιγμένοι από το dieselgate…

«Ο όμιλος Volkswagen και οι ενάγοντες κατέληξαν  σε μια φιλική διευθέτηση αυτής της υπόθεσης”, όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής σε δελτίο τύπου, ενώ η βρετανική δικαιοσύνη είχε αποφανθεί δύο χρόνια νωρίτερα υπέρ των αυτοκινητιστών, αλλά δεν συμφώνησε. Δεν είχε δηλαδή ακόμη αποφασιστεί η αποζημίωση.

Αυτή η συμφωνία «επιλύει τις περίπου 91.000 αξιώσεις  κατά του Ομίλου Volkswagen από αυτήν την ομαδική αγωγή που έγινε στην Αγγλία και την Ουαλία».

Συνολικά, περίπου 1,2 εκατομμύρια οχήματα μάρκας Volkswagen, Audi, Seat και Skoda επηρεάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εξαπάτηση που αναγνώρισε ο γερμανικός κολοσσός στα τέλη του 2015 σε σύνολο έντεκα εκατομμυρίων αυτοκινήτων ντίζελ στον κόσμο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε τον Απρίλιο του 2020 ότι η Volkswagen είχε πράγματι εφαρμόσει «λογισμικό trickster» κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων σε αυτοκίνητα που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να περάσουν τις δοκιμές εκπομπών ρύπων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!