NEAPINED

Η DeLorean επιστρέφει με το Alpha5

Μετά από μύρια κύματα η γνωστή μας εταιρία από το Back to The Future παρουσιάζει το πρώτο της σύγχρονο αυτοκίνητο που θα υπάρξει σε μόλις 88 μονάδες.

Το Alpha5 καταφέρνει να αποσπάσει κολακευτικά σχόλια χάρη στην φουτουριστική του σχεδίαση η οποία πιστώνεται στην γνωστή μας Italdesign. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το DMC-12 και για αυτό έχουν διατηρηθεί οι πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου για να μας αποκαλύψουν την τετραθέσια καμπίνα.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχουν και πολλές λεπτομέρειες πέρα του ότι η παραγωγή θα γίνει στην Ιταλία με τα μηχανικά/ ηλεκτρικά μέρη να προμηθεύονται από την Βρετανία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Alpha5 είναι ηλεκτρικό με δύο μοτέρ με αυτονομία στα 480+ χιλιόμετρα χάρη σε μία μπαταρία 100 kWh. Οι επιδόσεις για τα 0-96 χλμ./ώρα είναι στα 3,4 δλ. και η τελική στα 240 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή του DeLorean Alpha5 θα ξεκινήσει το 2024. Αργότερα θα ακολουθήσει ένα sport coupe με V8 κινητήρα, πιο μετά ένα ηλεκτρικό σεντάν και στο τέλος της δεκαετίας ένα SUV με κυψέλες υδρογόνου.

Όλα αυτά βέβαια ακούγονται πολύ αισιόδοξα για να γίνουν και πραγματικότητα… Πάντως, η επίσημη δημόσια πρεμιέρα του Alpha5 θα γίνει στις 18 Αυγούστου στην Ιταλία, στο Pebble Beach Concours d ‘Elegance.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!