NEA

H BMW δεν θα εγκαταλείψει τα χειροκίνητα κιβώτια

Ενώ άλλοι premium κατασκευαστές σκοπεύουν να καταργήσουν πλήρως τα manual κιβώτια από την γκάμα τους η BMW δεν θα κάνει το ίδιο.

Ωστόσο, αυτό αφορά στα σπορ μοντέλα της και στο M Division που πιστεύει πως θα υπάρχουν αρκετοί που θα θέλουν μια BMW υψηλών επιδόσεων με χειροκίνητο κιβώτιο.

Μάλιστα, ο διευθυντής του τμήματος για τα Μ μοντέλα της, ο Frank van Meel, γνωστοποίησε πως το 50% των παραγγελιών της νέας BMW Μ2 είναι με μηχανικό κιβώτιο.

«Από τεχνικής απόψεως δεν υπάρχουν λόγοι να το κάνουμε. Ένα μηχανικό κιβώτιο είναι βαρύτερο, είναι πιο αργό και με μεγαλύτερη κατανάλωση. Όμως οι φανατικοί αγοραστές μας λατρεύουν το μηχανικό κιβώτιο. Τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να τιθασεύσουν το θηρίο, και αυτό είναι το όλο θέμα. Εμείς θέλουμε να το κρατήσουμε», είπε σε δηλώσεις του το στέλεχος της Mercedes στο βρετανικό Autocar.

Και όπως είναι λογικό οι ιθύνοντες της εταιρίας σέβονται τις επιθυμίες των πελατών τους και για αυτό θα κρατήσουν τις χειροκίνητες εκδόσεις για όσο υπάρχει ζήτηση.

Οι περισσότερες πάντως εταιρίες έχουν ανακοινώσει τον αργό θάνατο του χειροκίνητου κιβώτιου. Για παράδειγμα, η Mercedes θα αρχίσει σταδιακά να το αποσύρει από τις αρχές του 2023, ενώ η VW θα το καταργήσει από το 2030.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!