NEA

Νέα διάκριση για το ελαστικό Continental SportContact7

Έχοντας κάνει ντεμπούτο στην ελληνική αγορά, την Άνοιξη του 2022, το κορυφαίο σπορ ελαστικό της Continental, SportContact 7, κατέκτησε ακόμη μια διάκριση, αυτή τη φορά στην Μεγάλη Βρετανία.

Το ελαστικό κέρδισε στη δοκιμή ελαστικών Ultra-Ultra-High Performance 2022, του περιοδικού Auto Express 2022. Εκπροσωπώντας την έβδομη γενιά της εμβληματικής σειράς, Continental SportContact, το νέο SportContact7 έχει ως στόχο να βελτιώσει όλα τα κριτήρια απόδοσης, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του (SportContact6), δίνοντας στους οδηγούς την απόλυτη οδηγική εμπειρία, ασφάλεια και αειφορία.

Το SportContact7 είναι κατάλληλο για σπορ οχήματα και διατίθεται σε διαστάσεις για ζάντες από 18 έως 23 ίντσες. Ειδικά στην Βρετανία, το νέο ελαστικό έχει σαρώσει στις συγκριτικές ανεξάρτητες δοκιμές, με πέντε νίκες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται και ορισμένες νίκες στην Ευρώπη. Το SportContact7 αναπτύχθηκε για να επαναπροσδιορίσει  τον όρο «απόδοση ελαστικού», και σίγουρα τα κατάφερε. Η δοκιμή του Auto Express πραγματοποιήθηκε σε ένα VW Golf GTI, με ελαστικά UUHP, διάστασης 235/35ZR19.

Σχολιάζοντας τη νίκη του SportContact7 στην κατηγορία UUHP, ο Steve Fowler, αρχισυντάκτης του Auto Express δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα έρχονται σε επαφή με τον δρόμο μόνο με τα ελαστικά και, ως εκ τούτου, αυτά είναι πολύ σημαντικά. Η Continental ανέβασε ιδιαίτερα τον πήχη σε αυτόν τον τομέα. Τα ελαστικά του τεστ πρόσφεραν αξιοσημείωτη οδηγική ακρίβεια, η οποία βοήθησε τους δοκιμαστές να πετύχουν γρήγορους χρόνους και μικρές αποστάσεις στο φρενάρισμα».

Οι επιδόσεις του SportContact7  στην αγωνιστική πίστα έχουν αυξηθεί κατά 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα έχουν μειωθεί κατά 8%, ενώ σε στεγνό οδόστρωμα το νέο SportContact7 είναι κατά 6% καλύτερο και παρουσιάζει κατά 17% μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά.

Για το νέο SportContact7, οι κατασκευαστές ελαστικών κατέληξαν σε πολλές έξυπνες τεχνολογικές λύσεις: ο σχεδιασμός πέλματος προσαρμόζεται σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, η διαμόρφωση του προφίλ, ανάλογα με το μεγέθους του ελαστικού, προσφέρει μέγιστη οδηγική απόλαυση σε κάθε όχημα, ενώ η σύνθεση του μείγματος “BlackChili”, στο πέλμα, είναι προσαρμοσμένη με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά πρόσφυσης του ασύμμετρου προφίλ.

Η γκάμα των οχημάτων που μπορούν να το «φορέσουν» είναι μεγάλη: η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, η σειρά RS της Audi και τα σπορ αυτοκίνητα BMW από την M GmbH. Περιλαμβάνονται, επίσης, compact μοντέλα όπως το Ford Focus III RS ή το Mini Cooper S Clubman. Κατάλληλες διαστάσεις διατίθεται και για την Porsche 4 S GT αλλά και για διάφορα μοντέλα της AMG, της Lamborghini και της McLaren.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!