NEA

Πάει για «διπλό» η Alfa Romeo του χρόνου

Η ιταλική εταιρία θα διπλασιάσει τα μοντέλα της γκάμας της και ταυτόχρονα θα διπλασιάσει και τον όγκο της παραγωγής της μέσα στο 2023.

Μέχρι πρότινος η Alfa Romeo είχε ξεμείνει με μόλις δύο μοντέλα στην γκάμα της. Την Stelvio και την Giulia. Πλέον στην φαρέτρα της έχει ενταχθεί η Tonale που θα διεκδικήσει πωλήσεις τόσο από την BMW 1 όσο και από το Audi Q3 και τα λοιπά ανταγωνιστικά SUV.

Προς τα τέλη του έτους οι Ιταλοί θα παρουσιάσουν και την Brennero, ένα SUV που θα τοποθετείται κάτω από την Tonale. Η ιταλική εταιρία θέλει να περάσει στην λογική ενός κατασκευαστή μαζικής παραγωγής, σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Autocar o υπεύθυνος της εταιρίας Damien Dally στην Βρετανία.

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά μέσα στους επόμενους μήνες θα εμφανιστούν οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio, που θα παραμείνουν στην παραγωγή για μερικά χρόνια ακόμα. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως η επόμενη Giulia θα είναι μόνο ηλεκτρική πάνω στην πλατφόρμα STLA Large με αυτονομία στα 800 χιλιόμετρα.

Η Brennero θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024 με εξηλεκτρισμένους κινητήρες, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα δούμε και ηλεκτρική έκδοση. Δεν αποκλείεται να δούμε και ένα ακόμη μικρότερο μοντέλο που θα αποτελέσει τον διάδοχο της MiTo. Έτσι και αλλιώς η Stellantis έχει ένα μεγάλο οπλοστάσιο από τις μάρκες Peugeot, Citroen, Opel κ.α..

To μόνο σίγουρο είναι πως από το 2027 η Alfa Romeo θα σταματήσει να εξελίσσει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα πουλά μόνο όσα έχουν μείνει και θα λανσάρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εσείς, τι άποψη έχετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!