NEAPINED

Pagani: Τα ηλεκτρικά supercar ρυπαίνουν όσο μία σταγόνα στον ωκεανό

Μία από τις πιο διάσημες εταιρίες κατασκευής hypercar συμπεραίνει μετά από έρευνες της από το 2018 πως τα ηλεκτρικά δεν μπορούν να είναι σπορ.

Το αφεντικό της ιταλικής εταιρίας, ο Horacio Pagani, λέει ξεκάθαρα πως η εταιρία του δεν θα ασχοληθεί στο προσεχές μέλλον με τα ηλεκτρικά επειδή μπορεί να έχουν υψηλές επιδόσεις, όμως στερούνται συναισθήματος.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της ΕΕ πως θα δοθεί μία μικρή παράταση ζωής για τα αυτοκίνητα υπέρ-υψηλών επιδόσεων. Μάλιστα, ο Horacioέχει αγοράσει ένα Tesla για να διαπιστώσει ο ίδιος πόσο γρήγορα είναι ένα ηλεκτρικό αλλά και πόσο αποστειρωμένο οδηγικά.

Θεωρεί πως ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο θα είχε νόημα αν ζύγιζε περίπου 1.300 κιλά, κάτι που σημαίνει πως η μπαταρία του δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα περίπου 400 κιλά. Λάβετε υπόψη πως μία Huayra R δίχως τα υγρά ζυγίζει μόλις 1.070 κιλά.

Υποστηρίζει δε πως ειδικά για τα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα περί προστασίας του πλανήτη είναι υποκριτικά αφού οι κάτοχοι τέτοιων μοντέλων τα κινούν ελάχιστα. Πάντως, η Pagani θα διατηρήσει την προμήθεια του V12 από την Mercedes-AMG έως το 2026 και τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την Pagani C10.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!