NEAPINED

Η Next.e.GO Mobile επενδύει στην Βόρεια Μακεδονία – Στην Ελλάδα;

Στη Δυτική Μακεδονία και στην Ελλάδα περιμέναμε να ανακοινώσει ο γερμανικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Next.e.GO το εργοστάσιο του… Τελικά στη Βόρεια Μακεδονία και στα πρώην Σκόπια το ανακοίνωσε.

Μάλιστα η ανακοίνωση της Next.e.GO για την Βόρεια Μακεδονία θα έλεγε κάνεις ότι είναι αντιγραφή των όσων είχε ανακοινωθεί πριν από δύο περίπου για την πρόθεση της εταιρίας να επενδύσει στην Ελλάδα.

Έτσι, μετά τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία φαντάζει ως όνειρο θερινής νυκτός η επένδυση της next e.go στην χώρα μας. Μάλιστα είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Caroto ότι δεν υπήρχε καμία κίνηση για επένδυση της next e.go στην Μακεδονία, ούτε στον Βόλο και την Πάτρα.

Συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Next.e.GO Mobile υπέγραψε συμφωνία με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής. Το μικρό-εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί κοντά στην πόλη του Τέτοβο. Όπως φαίνεται έκλεισε και το τελευταίο παράθυρο για την επένδυσή της στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με την εταιρεία, το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα παραγωγής έως και 30.000 οχήματα ετησίως. Η έναρξη της παραγωγής έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Εκεί πρόκειται να δημιουργηθούν 900 θέσεις εργασίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε σε εκδήλωση στο χώρο του έργου στο Τέτοβο. «Η στρατηγική μας εστίαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη βασίζεται στην πεποίθησή μας για το ανταγωνιστικό οικοσύστημα της περιοχής, το ελκυστικό επενδυτικό κλίμα και την πρόσβαση σε καθοδηγούμενο και ταλαντούχο ανθρώπινο κεφάλαιο», δήλωσε ο Ali Vezvaei, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της e.GO.

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Demitar Kovacevski, μίλησε για τη «μεγάλη σημασία για το κράτος, αλλά και για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στο Τέτοβο και τη χώρα» που έχει η επένδυση. Ο υπουργός Οικονομικών Φατμίρ Μπεσίμι ελπίζει σε ένα «φαινόμενο χιονοστιβάδας» που θα προσελκύσει περαιτέρω μεγάλες επενδύσεις.

Μόλις λειτουργήσει, το μικρό-εργοστάσιο της Βόρειας Μακεδονίας θα είναι η τρίτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας μετά το μικρό-εργοστάσιο στο Άαχεν (το οποίο είναι ήδη σε παραγωγή) και το υπό κατασκευή μικρό-εργοστάσιο στη Βουλγαρία. Το τελευταίο σχεδιάζεται παρόμοια με το έργο στη Βόρεια Μακεδονία.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!