NEA

O Ευρωπαίος θέλει ηλεκτρικά με ρετρό στιλ

Η σχεδιαστική επιλογή της αναβίωσης σχημάτων από το παρελθόν φαίνεται να δικαιώνει προς το παρόν όσες εταιρίες το αποφάσισαν.

Από το Fiat 500 έως το επερχόμενο Renault 5 έχουμε να δούμε αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα που θα είναι εμπνευσμένα από συμβατικά του παρελθόντος. Και μέχρι στιγμής η επιλογή αυτή φαίνεται ορθή, ειδικότερα αν κρίνουμε από την αναβίωση της θρυλικής «κλούβας» μέσα από το ID. Buzz.

Μάλιστα, το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό της VW έχει πολύ μεγάλη ζήτηση και έχει γίνει viral σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα, η VW σκοπεύει να κατασκευάσει 15.000 μονάδες μέχρι τα τέλη της χρονιάς, αλλά οι παραγγελίες ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεράσει τις 10.000 αυτοκίνητα και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ξεπουλήσει όλη την φετινή παραγωγή. Ήδη στη Νορβηγία υπάρχουν παραγγελίες για πάνω από 3.400 αυτοκίνητα, στη Γερμανία 2.500, άλλα 1.100 στην Ολλανδία και 1.000 στο Βέλγιο.

Από το νέο έτος και μόλις θα έχει αντισταθμιστεί το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς η Volkswagen σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή στις 60.000 αυτοκίνητα και από το 2024 στις 130.000 ώστε να καλυφθεί και η ζήτηση από την βορειοαμερικανική αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!