PINEDΑΓΩΝΕΣ

Η Audi επιβεβαιώνει επίσημα την είσοδό της στη Formula 1

Οι πληροφορίες που υπήρχαν επιβεβαιώνονται και επίσημα με την Audi να μπαίνει στην Formula 1 από το πρωτάθλημα του 20226.

Εδώ και χρόνια υπήρχε έντονη φημολογία για την είσοδο του VW Group στην F1 και αυτό τελικά θα γίνει πραγματικότητα από το 2026 που αλλάζουν οι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος.

Οι κανονισμοί που θα τεθούν σε ισχύ έχουν καθοριστεί εδώ και καιρό σε τεχνικό επίπεδο, αλλά μια σημαντική λεπτομέρεια εξακολουθούσε να λείπει: να καθοριστεί σε ποιο βαθμό οι κατασκευαστές και προμηθευτές κινητήρων στη Formula 1 το 2026 θα μπορούσαν να εξελίξουν τον κινητήρα.

Αυτό που δεν ανακοινώθηκε επίσημα αλλά θα γίνει αργότερα είναι πως η Audi θα εξαγοράσει την ομάδα της Sauber εξαγοράζοντας έως το 75% της ελβετικής ομάδας με το υπόλοιπο να το διατηρεί η τωρινή ιδιοκτήτρια Finn Rausing.

Οι τωρινοί προμηθευτές Mercedes, Ferrari και Renault πίεζαν να μην χαμηλώσει αυτό το όριο και παρόλο που έπρεπε να εξελίξουν νέο κινητήρα τελικά συμβιβάστηκαν και ήρθαν σε συμφωνία με την FIA στα μέσα Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως η Sauber που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην F1 το 1993, ουσιαστικά είναι η ομάδα που σήμερα αγωνίζεται κάτω από τα σήματα της Alfa Romeo. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν μετά την αγορά της ομάδας από την BMW το 2006.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Audi θα κινηθεί ανεξάρτητα από την Porsche που εξελίσσει κινητήρες για την Red Bull Racing. Στις επόμενες μέρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση και από την Porsche.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!