NEA

Ford Pro: Χάσατε τα εργαλεία σας;

Η εργασία σε ένα εργοτάξιο απαιτεί συχνά οι εργαζόμενοι να διαθέτουν μια σειρά από εξειδικευμένα εργαλεία. Ωστόσο, το να ξεχαστούν εκεί κάποια από αυτά στο τέλος της ημέρας, μπορεί να αποδειχθεί μία δαπανηρή υπόθεση τόσο από πλευράς χρόνου, όσο και κόστους. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κόστος για τις επιχειρήσεις ανέρχεται στα €450 το χρόνο ανά van!

Μηχανικοί στο Άαχεν της Γερμανίας ολοκλήρωσαν ένα πιλοτικό project για τη Ford Pro που θα μπορούσε να επιτρέπει στις εταιρείες να παρακολουθούν τη θέση των εργαλείων και των μηχανημάτων τους ανά πάσα στιγμή, χρησιμοποιώντας συνδεσιμότητα Bluetooth και παρακολούθηση μέσω GPS. Το σύστημα χρησιμοποιεί ειδικές συσκευές τοποθετημένες μέσα σε εργαλειοθήκες και σε εξοπλισμό για σύνδεση με τα οχήματα της εταιρείας, καθώς και έναν κεντρικό server.

Αυτές οι συσκευές παρακολούθησης δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε όχημα να υπενθυμίζει στους οδηγούς πότε ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να έχει ξεχαστεί στο εργοτάξιο, δε βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Η παρακολούθηση επιτρέπει επίσης στις εταιρείες να γνωρίζουν πού βρίσκεται κάθε εργαλείο ή μηχάνημα σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή και μπορεί να συντονίζεται με τους εργαζόμενους για τη μεταφορά ειδικών εργαλείων σε άλλες τοποθεσίες όταν τα χρειάζονται επειγόντως.

Εκτός του ότι γλιτώνουν το κόστος αντικατάστασης των χαμένων εργαλείων, ένα ακόμα όφελος για τις επιχειρήσεις είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάνουν χρόνο προκειμένου να ελέγχουν, να αναζητούν ή να συλλέγουν τα ξεχασμένα εργαλεία. Επίσης, οι διαχειριστές εξοικονομούν χρόνο καθώς δεν χρειάζεται να ελέγχουν το απαιτούμενο απόθεμα, ενώ το σύστημα επιτρέπει πιο αποδοτικό μελλοντικό προγραμματισμό, με τα κατάλληλα εργαλεία φορτωμένα σε van για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες.

Πώς λειτουργεί

Σε κάθε εργαλείο, μηχάνημα ή στοιχείο εξοπλισμού τοποθετείται μία συσκευή παρακολούθησης που είναι αδιάβροχη και ανθεκτική σε ακραίες θερμοκρασίες. Οι συσκευές συνδέονται σε έναν κεντρικό server στον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, τόσο στο γραφείο όσο και στο εργοτάξιο, χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, την οθόνη του οχήματος ή την ειδική εφαρμογή σε ένα tablet ή smartphone.

Η αναζήτηση και ο εντοπισμός των εργαλείων μπορεί να γίνεται με βάση το «όχημα», τη «αποθήκη», τον «τύπο εργαλείου» και το «όνομα εργαλείου». Ένας χάρτης με live απεικόνιση δείχνει επίσης τη θέση όλου του εξοπλισμού της εταιρείας, ενώ τα εργαλεία μπορούν να αναφέρονται ως «λειτουργικά», «κατεστραμμένα» ή «σε συντήρηση». 

Όταν φορτώνεται ένα όχημα, κάθε εργαλείο εμφανίζεται στη οθόνη του και χρεώνεται στο συγκεκριμένο όχημα. Στο εργοτάξιο, καθώς γίνεται η εκφόρτωση του οχήματος, στην οθόνη προβάλλονται και οι δύο στήλες, «φορτώθηκε» και «ξεφορτώθηκε» – κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας, οτιδήποτε εξακολουθεί να βρίσκεται στη στήλη «ξεφορτώθηκε» είναι πιθανόν να έχει ξεχαστεί στο χώρο εργασιών.

Μία live λίστα εργαλείων στο όχημα επιτρέπει ταχύτερη φόρτωση και έλεγχο του αποθέματος του οχήματος. Καθώς η κατάσταση όλου του εξοπλισμού της εταιρείας είναι προσβάσιμη σε μία κεντρική τοποθεσία, επιτυγχάνεται μία πιο αποδοτική μεταφορά του εξοπλισμού μεταξύ των εργοταξίων καθώς και ο ευκολότερος σχεδιασμός της εργασίας μέσω της ανάθεσης εργαλείων σε συγκεκριμένες εργασίες. Εάν ένα εργαλείο μείνει σε ένα όχημα όλη τη νύχτα, ο οδηγός λαμβάνει μία ειδοποίηση κλοπής όταν τα εργαλεία αφαιρεθούν από το όχημα. 

Τρεις εταιρείες με έδρα στην περιοχή της Κολωνίας βοήθησαν στη δοκιμή της σκοπιμότητας και της εφαρμογής για στόλους οχημάτων διαφόρων μεγεθών και εργαζομένων σε διαφορετικούς κλάδους, όπως κατασκευές και ανακαινίσεις, υδραυλικά και μπάνια, κηπουρική και διαμόρφωση  κήπων. Η Ford Pro σχεδιάζει να πραγματοποιήσει περαιτέρω έρευνα σε διαφορετικές αγορές πριν καταστήσει την υπηρεσία διαθέσιμη σε πελάτες στο εγγύς μέλλον.

Η Ford Pro βοηθά τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν

Η Ford Pro είναι ο νέος επιχειρηματικός βραχίονας παγκόσμιων πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης του κατασκευαστή που επικεντρώνεται στη βελτίωση της παραγωγικότητας των πελατών επαγγελματικών οχημάτων με παγκοσμίου κλάσης οχήματα, προηγμένα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής.

Η εταιρεία βοηθά τις επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν επιτρέποντας στους πελάτες να βρίσκουν την καλύτερη στρατηγική φόρτισης για τους ηλεκτρικούς στόλους τους και να αναπτύσσουν ψηφιακές λύσεις για την αύξηση του χρόνου λειτουργίας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Η Ford Pro έχει επίσης λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit και το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom.

Οι μηχανικοί της Ford διερευνούν επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο γεωεντοπισμός μπορεί να αναβαθμίσει την οδηγική εμπειρία, να μειώσει τους κινδύνους για όλους τους χρήστες των δρόμων και να βελτιώσει τα αστικά περιβάλλοντα. Το σύστημα Geofencing Speed Limit Control που βρίσκεται υπό δοκιμή με οχήματα Ford E-Transit στην Κολωνία δημιουργεί μία εικονική περιοχή όπου τα οχήματα επιβραδύνουν αυτόματα.

Το Geofencing δοκιμάζεται επίσης για αυτόματη μετάβαση του Ford Transit Custom Plug-In Hybrid στο ηλεκτρικό πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών ρύπων κάθε φορά που το όχημα εισέρχεται σε μία ζώνη χαμηλών ρύπων, ώστε να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!