NEA

Πόσο έχει αλλάξει η μάσκα της Mercedes μέσα σε 122 χρόνια;

Η μάσκα είναι το πιο αναγνωρίσιμο και ισχυρότερο σημείο ενός αυτοκινήτου και έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πόσο αυτή έχει αλλάξει στην κορυφαία premium μάρκα παγκοσμίως.

Στην πρωτόλεια Mercedes 35 PS του 1911 η μάσκα ήταν απλά ένα κάλυμμα μπροστά από το ψυγείο. Το 1931 εμφανίστηκε η Mercedes-Benz 170 όπου αυτό το κάλυμμα απέκτησε γρίλιες και στιλ με το αστέρι στην κορυφή του.

Στη συνέχεια υπήρξαν διάφορες παραλλαγές, πάντα σε οριζόντιο ορθογώνιο σχήμα μιας και τα αυτοκίνητα εκείνης της εποχής είχαν ανάλογη γεωμετρία. Το 1965 η μάσκα οριζοντιώθηκε όπως παραμένει μέχρι σήμερα.

Ένα κομβικό σημείο ήταν η 300 SL με την οποία η μάρκα απέκτησε τη σπορ διάστασή της, απόηχους της οποίας συναντάμε και στα σημερινά σπορ μοντέλα της εταιρίας. Στη συνέχεια η μάσκα εξελίχθηκε μαζί με τις εισαγωγές αέρα. Για να φτάσουμε στις κλειστές των σημερινών ηλεκτρικών της γκάμας EQ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!