NEAPINED

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το Opel Rocks-e;

Το Opel Rocks-e αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας μετά καλοκαίρι του 2023 – Με την ευκαιρία της συμμετοχής του Διανομέα Opel Σίνης Α.Ε. στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Opel Hellas παρουσιάζει για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους το μοναδικό Opel Rocks-e.

Το alter-ego του Citrone Ami είναι ένα μικρό, διθέσιο όχημα μηδενικών ρύπων, με ιδιαίτερο στυλ και μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Έχει μήκος 2,41 m και πλάτος 1,39 m (χωρίς τους εξωτερικούς καθρέπτες), ενώ ζυγίζει μόλις 471 kg (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας).

Το Opel Rocks-e αποτελεί το πρώτο βήμα για την είσοδο στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, αφού μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ). Με αυτονομία έως 75 km (WLTP1) και μέγιστη ταχύτητα έως 45 km/h, το Rocks-e είναι ιδανικό για καθημερινές αστικές μετακινήσεις, ενώ χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 m μπορεί να διαχειρίζεται με άνεση τις κλειστές στροφές και να χωράει σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Opel Rocks-e αποδίδει ισχύ 6 kW/8 hp. Η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC.

Το Rocks-e υιοθετεί το νέο πρόσωπο της μάρκας, Opel Vizor. Οι πόρτες και στις δύο πλευρές είναι ίδιες, στοιχείο που αναδεικνύει τη Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Η πόρτα του συνοδηγού ανοίγει προς τα εμπρός όπως συνήθως, ενώ η πόρτα του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω, προς την αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση.

Στο εσωτερικό, τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή των ποδιών και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός – πίσω. Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του, το Rocks-e προσφέρει χώρο αποσκευών 63 λίτρων στην περιοχή των ποδιών του συνοδηγού.

Το cockpit είναι λιτό και εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλονται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral,  Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή “myOpel” παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα, ο οδηγός του Opel Rocks-e απολαμβάνει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύει η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή.

Το όνομα “Rocks” έχει γράψει ιστορία στους κόλπους του Γερμανού κατασκευαστή. Μέχρι πρόσφατα, τα Opel ADAM Rocks και Opel KARL Rocks πρόσθεταν τη δική τους ξεχωριστή λάμψη στη μάρκα – με ιδιαίτερο εξοπλισμό και εντυπωσιακά off-road χαρακτηριστικά. Με το νέο Rocks-e η Opel κάνει την ηλεκτροκίνηση απλή και προσιτή σε όλους. Πρόκειται για μια νέα πρόταση αστικής μετακίνησης που χρησιμοποιεί αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα, αποτελώντας την ιδανική λύση για καθημερινές μετακινήσεις με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Δεν με τρωει η αγωνια για το ποτε θα ερθει .
    Εκτιμω πως τα ηλεκτρικα και μεχρι το 2030 δεν εχουν
    νοημα για το λαικο βαλαντιο στην χωρα μας , χωρια τα
    πρακτικα προβληματα της φορτισης και τον ενεργειακο
    πολεμο με αγνωστη ημερομηνια ληξης.
    Υπομονη θα ερθει η ωρα του ηλεκτρικου
    για την πλατεια λαικη καταναλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!