BLOGNEAPINEDΝίκος Ι. Μαρινόπουλος

Μαθήματα οδήγησης και με αυτόματο κιβώτιο; [blog]

Ένα θέμα που πρέπει να ανακύψει με τον καιρό είναι αν οι υποψήφιοι οδηγοί πρέπει να μαθαίνουν να οδηγούν και με αυτόματο κιβώτιο.

Έχετε οδηγήσει ποτέ με αυτόματο κιβώτιο; Αν, ναι, την πρώτη φορά ίσως να θυμάστε ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος όταν ξεχαστεί. Με το αριστερό πόδι να έχει συνηθίσει να πατά τον συμπλέκτη το λάθος είναι να πατήσει ο οδηγός απότομα το πεντάλ του φρένου. Κάτι που εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο για τον οδηγό που ακολουθεί και αν προλάβει και αυτός να πατήσει φρένο.

Ωστόσο, σε μια εποχή που τα αυτοκίνητα με αυτόματα κιβώτια αυξάνονται συνεχώς και με την προοπτική πολλοί νέοι οδηγοί να αποκτούν ως πρώτο τους αυτοκίνητο ένα ηλεκτρικό θα πρέπει να εξελιχθεί παράλληλα και το πρόγραμμα της εκπαίδευσης για την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Όπως ισχύει και σε πολλές άλλες χώρες, έτσι και στην δική μας οι υποψήφιοι κάτοχοι διπλώματος μαθαίνουν να οδηγούν μόνο σε αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο. Στην Βρετανία από την άλλη, η εκπαίδευση γίνεται σε αυτόματα κιβώτια, και όποιος θέλει να περάσει και σε μηχανικό, θα πρέπει να ακολουθήσει μία νέα διαδικασία.

Στις ΗΠΑ γίνεται το αντίθετο όπου οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν σε αυτόματα κιβώτια και για αυτό δεν ξέρουν να οδηγούν με manual.  Φυσικά, κάθε οδηγός μπορεί να μάθει να οδηγεί εμπειρικά και με αυτόματο κιβώτιο όπως γίνεται όταν αποκτήσει ένα αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο. Ωστόσο, το πιο σωστό δεν θα ήταν να συμπεριληφθούν και κάποιες ώρες μαθημάτων και με auto κιβώτια, δε νομίζετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!