NEA

Πόσο λέτε να πιάνουν στο eBay οι ρόδες της BMW M1;

Ακόμη και στις μέρες μας η M1 θεωρείται ως ένα από τα πιο εκθαμβωτικά μοντέλα που έχει κατασκευάσει η μάρκα και το μοναδικό υπέρ-αυτοκίνητο παραγωγής.

Λογικό είναι, λοιπόν, οποιοδήποτε εξάρτημα να είναι σημαντικό. Όπως για παράδειγμα οι τροχοί όπου σύμφωνα με μία αγγελία στο eBay κάποιους τους πουλά για από 18.700 δολάρια συν τα έξοδα μεταφοράς.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα σετ από πανέμορφες και αποκλειστικές ζάντες της Campagnolo και ένα σετ από ορίτζιναλ Pirelli P7. Οι ζάντες βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και χρειάζονται απλά λίγο καθάρισμα.

Τώρα, αν αναρωτιέστε τι έχει απογίνει η M1 δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι θα κάνει τα ζαντολάστιχα αυτός που θα τα αγοράσει αφού προφανώς τα Pirelli θα είναι ληγμένα. Όπως και να έχει υπάρχουν συλλέκτες για πολλά και διάφορα.

Στο σημείο αυτό να πούμε πως από το 1978 έως το 1981 κατασκευάστηκαν μόλις 453 αυτοκίνητα. Κάτω από το καπό της είχε έναν εξακύλινδρο σε σειρά των 3,5 λίτρων που απέδιδε 277 άλογα προσφέροντας μια τελική στα 260 χλμ./ώρα.

H BMW M1 είχε σχεδιασθεί από τον Giorgetto Giugiaro και προέκυψε μετά την συνεργασία της με την Lamborghini για ένα αγωνιστικό του Group-5 που προαπαιτούσε για την ομολογκασιόν ένα αριθμό ευρείας παραγωγής (στα 400 αυτοκίνητα).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!