NEAPINED

Έρχεται στην Ευρώπη το νέο ηλεκτρικό MG4 σε τιμή έκπληξη

Η κινεζική μάρκα MG παρουσίασε το MG4, το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά, όπου οι Κινέζοι κατασκευαστές προσπαθούν δειλά να καθιερωθούν στο μέτωπο της ηλεκτρικής τεχνολογίας.

Πρόκειται για ένα συμπαγές με αυτονομία έως και 450 χλμ. και πολύ ελκυστική τιμή 28.990 ευρώ. Μάλιστα η MG αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης αυτό το μοντέλο που έρχεται να ανταγωνιστεί τους Ευρωπαίους κατασκευαστές στο έδαφός τους.

Όπως και άλλες κινεζικές μάρκες (BYD, Polestar, Nio ή ακόμα και η Wuling), η MG, που ιδρύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1924 αλλά επανακυκλοφόρησε μετά την πτώχευσή της το 2005 από τον κινεζικό γίγαντα αυτοκινήτων SAIC, κοιτάζει τη Γηραιά ήπειρο όπου οι Κινέζοι κατασκευαστές επιδιώκουν την καθιέρωση.

Ενόψει της απαγόρευσης της πώλησης θερμικών ή υβριδικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2035, η κινεζική βιομηχανία έχει ένα χαρτί να παίξει δεδομένης της μακρόχρονης εμπειρίας της στην ηλεκτρική κατηγορία.

«Οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν παραλείψει την ανάπτυξη θερμικών οχημάτων γιατί γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δε θα μπορούσαν να γεφυρώσουν το τεχνολογικό + χάσμα + με Ιάπωνες, Αμερικανούς ή Ευρωπαίους κατασκευαστές», εξηγεί ο Jamel Taganza, αντιπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Inovev.

Ως εκ τούτου, από την αλλαγή της δεκαετίας του 2010, οι μάρκες επικεντρώθηκαν στη σχεδίαση ηλεκτρικών οχημάτων. Και αυτή η τεχνολογία «αναπτύχθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την κινεζική βιομηχανία» και είναι πλέον τέλεια κατακτημένη, σύμφωνα με τον κ. Taganz.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!