NEA

Αναβάθμιση και για το Peugeot e-208

Μετά το e-308 έρχεται η σειρά και του μικρότερου ηλεκτρικού μοντέλου της Peugeot για να αναβαθμιστεί. Στη χώρα μας από το νέο έτος.

Η σημαντικότερη αναβάθμιση στο e-208 αφορά στο σύστημα πρόωσης. Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει πλέον 156 ίππους και 260 Nm και έχει μια αύξηση ισχύος κατά 12%. Ταυτόχρονα, η μπαταρία έχει αυξηθεί σε χωρητικότητα κατά 4 kWh και φτάνει τις 51 kWh (πάντα σε δίκτυο 400V).

Η αυτονομία έχει βελτιωθεί και φτάνει έως τα 400 χιλιόμετρα (+10,5% ή 38 χλμ.), ενώ μία μικρή συνδρομή έχει και η αντλία θερμότητας μαζί με ένα νέο αισθητήρα υγρασίας που βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας σε χαμηλές θερμοκρασίες (πρακτικά κάτω από τους 5-10 βαθμούς Κελσίου).

Στη βελτίωση της αυτονομίας (με μέση εργοστασιακή κατανάλωση στις 12 kWh) συμβάλλουν και οι 16άρηδες τροχοί με μειωμένης αντίστασης ελαστικά κλάσης A+. Ο στάνταρ OBC (onboard charger) είναι στα 7,3 kW, ενώ ο μεγαλύτερος 11άρης φορτιστής (ο οποίος θα μπορούσε να είναι στάνταρ στο πλαίσιο της αναβάθμισης) είναι προαιρετικός.

Κατά τα υπόλοιπα δεν υπάρχουν άξιες λόγου αναβαθμίσεις πέρα από τον εμπλουτισμό του μενού με δύο apps. Η εφαρμογή MyPeugeot προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών, ενώ η Free2Move διευκολύνει στο προγραμματισμό μιας διαδρομής λαμβάνοντας υπόψη τα σημεία φόρτισης.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!