NEAPINED

Opel Astra GSe: Plug-in με 225 ίππους [video]

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε οι επιδόσεις ούτε κάποια ένδειξη για την τιμή του Astra GSe. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει πριν τα τέλη του έτους.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση του λογότυπου GSe για τα σπορ της μοντέλα, η Opel λανσάρει το Astra GSe το οποίο θα διατίθεται σε hatchback και station wagon έκδοση. Κάτω από το καπό βρίσκεται το γνωστό plug-in υβριδικό σύστημα της Stellantis, με 225 ίππους και 360 Νm ροπής.

«Το νέο Astra GSe και το νέο Astra Sports Tourer GSe είναι τα ιδανικά μοντέλα για το λανσάρισμα του δυναμικού μας, νέου sub-brand, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τη στρατηγική μας να γίνουμε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2028», δήλωσε ο Florian Huettl, CEO της Opel.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο σετάρισμα του πλαισίου και των αναρτήσεων με πιο σπορ προσανατολισμό και χαμήλωμα κατά 10 χιλιοστά του αμαξώματος. Υπάρχουν νέα ελατήρια και αμορτισέρ της Koni, ενώ διαφορετική είναι η ρύθμιση τόσο στο σύστημα διεύθυνσης για καλύτερη αίσθηση όσο στο σύστημα ESP.

Σχεδιαστικά, η πιο χαρακτηριστική πινελιά είναι οι νέες 18άρες ζάντες αλουμινίου, που προέρχονται από το πρωτότυπο Manta GSe. Υπάρχουν επίσης τα σήματα GSe και κάποια μικρά “φτερά” που ενώνουν τις εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος.

Η νέα γενιά Opel Astra αποτελεί μια Bold & Pure σχεδιαστική δήλωση για τη μάρκα. Τα στιλιστικά στοιχεία υπογραφής του GSe προσδίδουν ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Εξωτερικά, η σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου 18” (εμπνευσμένη από το περίφημο, αμιγώς ηλεκτρικό Manta GSe concept), ο ειδικός εμπρός προφυλακτήρας, καθώς και το έμβλημα GSe στην πόρτα του χώρου αποσκευών, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τον δυναμικό χαρακτήρα του GSe.

Στο εσωτερικό, οι σπορ φιλοδοξίες υπογραμμίζονται από τα εμπρός σπορ καθίσματα με επένδυση Alcantara. Πέραν του ότι είναι μοναδικά στο GSe, ενισχύουν περαιτέρω τη μακροχρόνια φήμη της Opel στα εργονομικά καθίσματα – κυρίως στην compact κατηγορία του Astra – χάρη στην πιστοποίηση AGR.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!