NEA

To Alpine Alpenglow έρχεται από μία άλλη διάσταση [video]

Στο Παρίσι η γαλλική εταιρία θα παρουσιάσει ένα άκρως φουτουριστικό concept car που εκφράζει ένα ντιζάιν πολύ μακριά από το σήμερα.

Όπως μπορείτε να δείτε το πεντάμετρο Alpenglow είναι ένα supercar θαρρείς και είναι βγαλμένο από κάποιο σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή από κάποιο videogame. Ωστόσο, το σύστημα πρόωσής του είναι… γήινο και βασίζεται σε ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης που καταναλώνει υδρογόνο που βρίσκεται αποθηκευμένο σε δύο κυλινδρικές δεξαμενές υπό πίεση 700 bar.

Ίσως με αυτό τον τρόπο να θέλει η Alpine να μας πει πως οι κινητήρες δεν θα πεθάνουν. Απλά θα καίνε απευθείας στους κυλίνδρους (ή σε κυψέλες) υδρογόνο και όχι βενζίνη. Πέρα από αυτό υπάρχει ένα πλήρες ενεργητικό αεροδυναμικό πακέτο με κινητά φλαπς και πτερύγια και πολλά άλλα διάφανα μέρη.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!