NEA

ΕΕ: Αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, πλασματική λένε οι κατασκευαστές

Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 9,6%, σημειώνοντας τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης φέτος.

Ωστόσο, αυτή η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη χαμηλή βάση σύγκρισης από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η έλλειψη ημιαγωγών εμπόδισε την παραγωγή οχημάτων.

Εξετάζοντας τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ, η Γερμανία και η Ισπανία κατέγραψαν διψήφια κέρδη (+14,1% και +12,7% αντίστοιχα), ενώ η Γαλλία (+5,5%) και η Ιταλία (+5,4%) παρουσίασαν πιο μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 9,9% στις 6.784.090 μονάδες, παρά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Αυτό αντικατοπτρίστηκε στις επιδόσεις των περισσότερων χωρών, με όλες τις μεγάλες αγορές της περιοχής να αντιμετωπίζουν απώλειες σε αυτό το εννεάμηνο. Η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-16,3%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-11,8%), τη Γερμανία (-7,4%) και την Ισπανία (-7,4%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!