NEA

Το Ford Fiesta κουνάει μαντήλι

Η Ford ξεκινά μία νέα εποχή και αυτή θα αρχίσει από την ολοκλήρωση της παραγωγής του Fiesta που θα μας αποχαιρετίσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Ford έχει ως στόχο μέχρι το 2030 να πουλά μόνο ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και για να το πετύχει αυτό ξεκινά μία πλήρη αναδιοργάνωση της γκάμας. Η οποία από του χρόνου θα έχει στην βάση της το ηλεκτρικό Puma.

«Καθώς ετοιμαζόμαστε να μεταβούμε σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, θα διακόψουμε την παραγωγή των S-MAX και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας τον Απρίλιο του 2023. Επίσης, θα διακόψουμε την παραγωγή του Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας έως τα τέλη Ιουνίου 2023», αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η Ford.

Τι θα γίνει στο εξής; Έως το 2024 θα παρουσιαστούν τρία νέα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά για την Ευρώπη.

Στόχος είναι η πώληση πάνω από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2026 και η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στη Κολωνίας να φτάσει τα 1,2 εκατομμύρια οχήματα μέσα σε μία εξαετία.

Όπως και να έχει ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα πόλης μας αποχαιρετά από το χρόνου και η Ford έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω βίντεο. Λογικά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας την ίδια οδό θα ακολουθήσουν και άλλα supermini, π.χ. όπως τα VW Polo, Skoda Fabia, Peugeot 208 κ.α., που θα καταργηθούν ή θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά μοντέλα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!