NEA

Η Ford εξασφαλίζει χάλυβα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα για τα μελλοντικά της αυτοκίνητα

Η Ford στην Ευρώπη ανακοίνωσε περαιτέρω βήματα προκειμένου να διασφαλίσει την προμήθεια χάλυβα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα για τα μελλοντικά προϊόντα της, γεγονός που θα βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2035. Για αυτό το λόγο η εταιρεία συνάπτει Μνημόνια Συνεργασίας (MoUs) με την Salzgitter Flachstahl GmbH, την Tata Steel Nederland B.V. και την ThyssenKrupp Steel Europe AG.

Οι τρεις στρατηγικοί προμηθευτές της Ford έχουν ο καθένας το δικό του σχέδιο για την αύξηση της παραγωγής χάλυβα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα τα προσεχή χρόνια. Με βάση τις ισχυρές σχέσεις με αυτούς τους συνεργάτες, η Ford θα βελτιώσει σημαντικά το αποτύπωμα CO2 της εφοδιαστικής αλυσίδας της, με την παραγωγή χάλυβα να αποτελεί βασικό πυλώνα της όλης προσπάθειας. Ως πρώτη εφαρμογή, η Ford προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει χάλυβα χαμηλών εκπομπών CO2 για την παραγωγή του εντελώς νέου, αμιγώς ηλεκτρικού, μεσαίου crossover από την άνοιξη του 2023.

Η μείωση των εκπομπών CO2 στην εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί βασικό στοιχείο στο σχέδιο της Ford για το στόχο της ουδετερότητας άνθρακα σε όλο το Ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των υπηρεσιών logistics και των προμηθευτών της μέχρι το 2035.

Για την επίτευξη αυτού του φιλόδοξου στόχου, η Ford αναλύει ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα για την παραγωγή εξαιρετικά αποδοτικών οχημάτων. Οι σημαντικές αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής του Κέντρου Εξηλεκτρισμού στην Κολωνία, με νέες, ενεργειακά αποδοτικές λύσεις, θα εξοικονομήσουν πάνω από 2.000 τόνους CO2 και περισσότερες από 2.600 MWh ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο.

Η πρωτοβουλία θα συνεισφέρει επίσης στη δέσμευση της εταιρείας για χρήση ανθρακικά ουδέτερου χάλυβα σε ποσοστό 10% μέχρι το 2030, η οποία ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στο χρονιά, όταν η Ford προσχώρησε στο First Movers Coalition, μία παγκόσμια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με σκοπό την αξιοποίηση της αγοραστικής δύναμης και των αλυσίδων εφοδιασμού για τη δημιουργία πρώιμων αγορών για καινοτόμες τεχνολογίες καθαρής ενέργειας.

Οι εταιρείες χάλυβα θα χρησιμοποιούν πράσινο υδρογόνο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειες σε νέες διαδικασίες παραγωγής με σκοπό τη σταδιακή μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην παραγωγή χάλυβα. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες αυτές θα συνεισφέρουν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών σε όλους τους τομείς μέχρι το 2050.

«Οι πελάτες μας, όπως και εμείς, θέλουμε να φροντίζουμε τον πλανήτη μας, και κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα σε αυτό το ταξίδι, παρέχοντας τα οχήματα που χρειάζονται για να έχουν μία θετική συμβολή στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, και που θα παράγονται με πιο βιώσιμο τρόπο» δήλωσε η Sue Slaughter, purchasing director, supply chain sustainability, Ford Motor Company. «Οι βελτιώσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού μας είναι σημαντικές και με τη χρήση ανθρακικά ουδέτερου χάλυβα θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του αποτυπώματος CO2 των οχημάτων μας».

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!