NEA

KIA: Αυξάνονται συνεχώς οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της μάρκας

Μαζί με την Hyundai η Kia σημειώνει συνεχώς αύξηση των πωλήσεων των μοντέλων μηδενικών ρύπων με μπροστάρη το EV6.

Το EV6, το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022, αναδεικνύεται σε μία μεγάλη εμπορική επιτυχία για την Kia αφού έχει πουλήσει 22.267 μονάδες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η κορεατική εταιρία στοχεύει στην αύξηση των ετήσιων πωλήσεων της πάνω από τα 4 εκ. μονάδες το 2030 αναθεωρώντας για τον στόχο των 3,14 εκατομμυρίων.

Για να το πετύχει αυτό η Kia θα λανσάρει από του χρόνου δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το EV9 να έχει ήδη επιβεβαιωθεί. Μέχρι το 2027 οι Κορεάτες υπολογίζουν να έχουν στην γκάμα τους 14 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έχοντας ήδη στις ευρωπαϊκές αγορές τρία από αυτά: το Soul, το Niro και το EV6. Το 2025 θα δούμε και ένα ηλεκτρικό hatchback που θα ονομάζεται EV3 ή EV4.

Ο ηλεκτρικός μετασχηματισμός της ΚΙΑ έχει βρει εύφορο έδαφος στην Ευρώπη, με την κορεάτικη μάρκα να σημειώνει εξαιρετικές πωλήσεις σε όλες τις μεγάλες αγορές. Έτσι, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας στην Ευρώπη θα μεγαλώσει από το 13% του 2021, στο 51% το 2026 και έως και 63% το 2030. Κάτι που σημαίνει πως πάνω από 6 στα 10 αυτοκίνητα που θα πουλά η εταιρία θα είναι ηλεκτρικά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!