MUST_READNEAPINED

Euro 7: Γιατί ισχύει και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να μην εκπέμπουν ρύπους αλλά περιλαμβάνονται στο πρότυπο του Euro 7 που θα ισχύει από τον Ιούλιο του 2025. Μάθετε το γιατί.

Όποιος πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μία λύση που έχει μόνο θετικά κάνει λάθος. Πέρα από τις σπάνιες γαίες από τις οποίες αποτελούνται οι μπαταρίες τους, πέρα από τις πηγές ενέργειας που τροφοδοτούνται για να κινούνται, εντάσσονται και αυτά στο νέο πρότυπο Euro 7.

Το οποίο προβλέπει όρια στα σωματίδια που προέρχονται από τα φρένα ή τα ελαστικά και αυτή η νόρμα δεν αφορά μόνο τα ηλεκτρικά, αλλά και τα plug-in υβριδικά.

Το σημαντικότερο όμως είναι πως η επιτροπή της ΕΕ ορίζει ένα όριο στις μπαταρίες προστατεύοντας τον καταναλωτή. Συγκεκριμένα, η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα πρέπει να διατηρεί τουλάχιστον το 80% του ωφέλιμου περιεχομένου της μετά από 5 χρόνια ή 100.000 χιλιόμετρα.

Επιπρόσθετα, μέχρι τα 8 χρόνια ή τα 160.000 χιλιόμετρα θα πρέπει να διατηρεί το 70% της αρχικής της τιμής. Οι οριακές τιμές βρίσκονται περίπου στο εύρος των εγγυήσεων που δίνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αφού μια μπαταρία χάνει το 1-3% του περιεχόμενου ανά έτος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!