NEA

Πότε θα δούμε φουλ υβριδικές Alfa Romeo Giulia και Stelvio;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Ποτέ. Και αυτό επειδή η πλατφόρμα Giorgio δεν έχει σχεδιαστεί για να υποδεχθεί υβριδικά συστήματα.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε η μικρότερη Tonale στην plug-in υβριδική της εκδοχή και πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι μεγαλύτερες Giulia και Stelvio δεν έχουν μία τέτοια έκδοση.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσε -σε συνέντευξή του σε περιοδικό της Αυστραλίας- ο επικεφαλής εξέλιξης των μοντέλων Alfa Romeo, o Daniel Guzzafame. Ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως η πλατφόρμα Giorgio δεν είχε εξελιχθεί για να ενσωματώσει υβριδικά συστήματα.

Επιπρόσθετα είπε πως θα μπορούσε να μπει ήπια υβριδικό 48βολτο σύστημα, αλλά το όφελος σε σχέση με το κόστος θα ήταν μικρότερο. Και κάπως έτσι τα δύο μοντέλα της Alfa Romeo παρουσιάζουν έχουν υψηλές εκπομπές ρύπων και σε αρκετές χώρες -όπως η Γαλλία- έχουν υψηλή φορολογία.

Έτσι, οι Stelvio και Giulia θα είναι τα μόνο μη εξηλεκτρισμένα μοντέλα της γκάμας που θα εξαντλήσουν τα περιθώρια τους έως το 2025 (όταν θα τεθεί σε ισχύ το Euro 7) και μετά θα αντικατασταθούν από ηλεκτρικά μοντέλα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!