NEA

Mercedes EQE και EQS: Περισσότερα άλογα με το… χρόνο!

H Mercedes-Benz Βορείου Αμερικής ανακοίνωσε μία νέα υπηρεσία την οποία ονομάζει “Acceleration Increase” η οποία βελτιώνει τις επιδόσεις ανεβάζοντας την ισχύ των κινητήρων.

Μία από τις δυνατότητες που παρέχει η ηλεκτροκίνηση είναι και η εύκολη αναβάθμιση διαφόρων συστημάτων του αυτοκινήτου και μάλιστα εξ αποστάσεως. Αυτό μπορεί να συμβεί όχι μόνο για τα ψηφιακά μέρη του αυτοκινήτου, αλλά και για στοιχεία που άλλοτε θεωρούνταν αμετάβλητα, όπως για παράδειγμα η ιπποδύναμη του κινητήρα.

Το πρόγραμμα διατίθεται για τέσσερα από τα μοντέλα της σειράς EQ και η όλη υπηρεσία κοστολογείται στα 1.200 δολάρια (συν τους φόρους) για ένα έτος.

Συγκεκριμένα, η EQE 350 4Matic φθάνει στα 345 άλογα (από τα 292) και ολοκληρώνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα (αντί για 6,0). Αντίστοιχη είναι και η βελτίωση για την έκδοση SUV, με τα 0-100 χλμ./ώρα να πέφτουν στα 5,2 δευτερόλεπτα (από 6,2).

Ακόμα πιο σημαντική είναι η βελτίωση για τις EQS 450 4Matic και EQS SUV 450 4Matic. H ιπποδύναμη φθάνει πλέον στους 450 ίππους αντί για τους 360 της εργοστασιακής τιμής. Έτσι, η επιτάχυνση στις βελτιωμένες εκδόσεις πέφτει από τα 5,4 και 4,9 δευτερόλεπτα, αντί για τα αρχικά 5,3 και 5,8 δευτερόλεπτα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!