NEA

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αυξάνονται ραγδαία οι πωλήσεις

Όπως δείχνουν οι αριθμοί, η ηλεκτροκίνηση έχει πάρει πια τον δρόμο της και όσο περισσότερα νέα μοντέλα λανσάρονται τόσο οι πωλήσεις θα αυξάνονται. Τουλάχιστον, σε χώρες όπου υπάρχει σχετικά υψηλή κατ’ κεφαλήν αγοραστική δύναμη.

Αν και αποτελούν -ακόμα- ένα μικρό κομμάτι του συνόλου της αγοράς, τα ηλεκτρικά παρουσιάζουν μία εκρηκτική άνοδο των πωλήσεων χρόνο με τον χρόνο. Και όπως όλα δείχνουν θα κυριαρχήσουν από το 2030 και μετά που είναι και το ορόσημο για όλες τις μεγάλες εταιρίες.

Στο πρώτο 10μηνο του 2022 τα ηλεκτρικά αντιπροσωπεύουν το 5,1% της αγοράς των ΗΠΑ. Για την ίδια περίοδο, το 2019 ήταν στο 2,9%, ενώ το 2020 ήταν στο 1,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics.

Ακόμα πιο ενδεικτική είναι η κατάσταση στην Ευρώπη. Το ίδιο διάστημα, τα ηλεκτρικά είχαν μερίδιο αγοράς 12%, δηλ. 1 στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Το σύνολο πωλήσεων ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μονάδες, ενώ αν προστεθούν και τα plug-in ηλεκτρικά, αγγίζουν το 1,86 εκατομμύρια μονάδες.

Συγκριτικά, μόλις τρία χρόνια πριν, το πρώτο δεκάμηνο του 2019, τα ηλεκτρικά αντιπροσώπευαν μόλις το 2,1% του συνόλου των πωλήσεων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!