NEA

VW: Τα ταμπλό πρέπει να έχουν περισσότερους φυσικούς διακόπτες

Χρειάστηκε μία γενιά Golf και περίπου μία τριετία για να ξεκινήσει η επιστροφή των φυσικών διακοπτών που επισκίασαν οι ψηφιακές οθόνες.

Οι οθόνες στα ταμπλό των αυτοκινήτων είναι εντυπωσιακές και χρήσιμες. Αρκεί να μην λειτουργούν εις βάρος της εργονομίας αντικαθιστώντας τους φυσικούς διακόπτες, ακόμη και για το σύστημα κλιματισμού.

Πρόσφατα, ο CEO της Volkswagen, Thomas Schafer, είπε πως έχουν γίνει κάποια λάθη με την υιοθέτηση των απτικών χειριστηρίων, όπως είχε αναφερθεί ξανά πριν από μερικές μέρες στο ζήτημα με τους διακόπτες αφής στο τιμόνι του Golf.

Όλα αυτά θα αλλάξουν από το facelift του Golf, και πολύ περισσότερο με το ολοκαίνουργιο Tiguan που θα δούμε μέσα στο 2023. 

Σε αρκετά μοντέλα θα υπάρξουν αναβαθμίσεις στο λογισμικό ώστε να είναι πιο γρήγορο και με περισσότερες δυνατότητες. Σειρά θα έχουν κάποια θέματα στο hardware που μπορούν να διορθωθούν εύκολα, όπως για παράδειγμα η ύπαρξη φωτισμού στους διακόπτες αφής τόσο στην οθόνη όσο και στο τιμόνι.

Αυτά θα αφορούν στο Golf αφού στα νέας γενιάς μοντέλα, όπως στο Tiguan, θα υπάρξει νέα σχεδίαση του ταμπλό μέσα από νέες μεθόδους και αποτελέσματα που θα προκύπτουν από δοκιμές με χρήστες από διάφορες ηλικίες και κοινωνικές τάξεις.

Στόχος είναι να γίνουν πιο στάνταρ κάποια βασικά σχεδιαστικά στοιχεία, ενώ για τις πιο συχνές λειτουργίες μάλλον θα επιστρέψουν και οι φυσικοί διακόπτες. Επιτέλους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!