NEA

Ford: Θα μπει νωρίτερα στην ηλεκτροκίνηση από τους στόχους της ΕΕ

Η Ford Motor Co θα επενδύσει επιπλέον 149 εκατομμύρια λίρες (180 εκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει την παραγωγικότητα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο εργοστάσιο κινητήρων της στη Βόρεια Αγγλία κατά 70%, καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Ντιτρόιτ δήλωσε την Πέμπτη ότι τα πρόσθετα κεφάλαια θα ενισχύσουν την παραγωγική ικανότητα μονάδας ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης στο εργοστάσιο του Halewood σε 420.000 μονάδες ετησίως από 250.000 μονάδες από το 2024.

Η Ford έχει δεσμευτεί να πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2030 και ηλεκτρικά επαγγελματικά φορτηγά μόνο μέχρι το 2035.

Αυτό την τοποθετεί μπροστά από τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει ουσιαστικά την πώληση νέων επιβατικών αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2035.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η Halewood θα πρέπει να προμηθεύει το 70% των 600.000 EV που η εταιρεία σχεδιάζει να πουλάει στην Ευρώπη ετησίως έως το 2026.

Η τελευταία επένδυση της Ford περιλαμβάνει 125 εκατομμύρια λίρες στο ίδιο το εργοστάσιο και 24 εκατομμύρια λίρες για την ανάπτυξη και τη δοκιμή νέων εξαρτημάτων EV για παραγωγή στο Halewood.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!