NEAPINED

VW Group: Καθυστερεί η πλατφόρμα SSP για τα νέας γενιάς ηλεκτρικά

Το λανσάρισμα των νέων ηλεκτρικών που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα μετατίθεται για τρία χρόνια πιο μετά, σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Oliver Blume.

Κάτι που σημαίνει πως τα νέα γενιάς ηλεκτρικά μοντέλα θα ξεκινήσουν να λανσάρονται από το 2028 και μετά. Ο βασικός λόγος είναι πως η πλατφόρμα MEB μπορεί να εξελιχθεί και να πάρει πολλές ακόμη αναβαθμίσεις.

Έτσι, από το νέο έτος θα παρουσιαστούν μοντέλα στη νέα MEB-Evo, η οποία θα παραμείνει στα 400V αλλά έχει τη δυνατότητα DC ταχυφόρτισης από τα 135 kW στα 200 kW (το ID. Buzz ήδη έχει 175 kW). Ο γερμανικός όμιλος θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας.

Η MEB-Evo θα βοηθήσει στην μείωση του κατασκευαστικού κόστους και κατά συνέπεια στη μείωση των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιτρέποντας την είσοδο σε χαμηλότερες κατηγορίες. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υποστηριχτούν και οι νέες συνεργασίες, όπως αυτή με την Ford που θα χρησιμοποιήσει την MEB.

Εδώ να πούμε πως η νέα πλατφόρμα SSP έχει πολλές και σημαντικές αναβαθμίσεις, μεταξύ των οποίων και κύκλωμα στα 800V με δυνατότητα φόρτισης έως και 350 kW. Ανάλογων χαρακτηριστικών πλατφόρμα έχει σήμερα μόνο η Porsche/ Audi και οι Hyundai/ Kia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!