NEA

Tesla Semi Class 8: Με ηλεκτρική πλατφόρμα στα 1.000 Volt

H αμερικανική εταιρία παρουσίασε επίσημα το ηλεκτρικό της φορτηγό και ανακοίνωσε πολλά και διάφορα, όπως μία πλατφόρμα υπέρ-υψηλής τάσης.

Αν και δεν διευκρινίζει ακριβώς την τάση της ηλεκτρικής πλατφόρμας (δίκτυο/ μπαταρία/ ηλεκτρικά μοτέρ) λογικά αυτή θα βρίσκεται κοντά στα 1.000V ξεπερνώντας τα 800V της Porsche και των Hyundai/ Kia. Και πολύ περισσότερο την πλατφόρμα των 400V που χρησιμοποιείται στα Model 3, Model Y, Model S και Model X.

Πάντως, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο αφού τα μεγάλα οχήματα, όπως το Semi, έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα και ισχύ που μπορούν να δώσουν μόνο οι πλατφόρμες υψηλής τάσης.

Επιπρόσθετα, με τα πολλά βολτ επιτυγχάνεται και υψηλότερη ισχύς φόρτισης, κάτι που είναι απαραίτητο για ένα ηλεκτρικό φορτηγό που μπορεί να έχει μπαταρίες 200-300 kWh. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button