NEA

Τι γίνεται με το Apple Car;

Το αυτοκίνητο με σήμα το μηλαράκι θα το δούμε κάπου το 2026 και πολύ πιο μετά από τα ηλεκτρικά των Xiaomi και της Sony.

Η Apple θέλει να λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο, είτε από μόνη της, είτε με τη συνεργασία με άλλη εταιρία, είτε με εξαγορά κάποιας «τελειωμένης» μάρκας, όπως π.χ. η Chrysler. Ωστόσο, θέλει να κάνει και τη διαφορά και για αυτό προτιμά να περιμένει να ωριμάσει η αυτόνομη τεχνολογία αφού ένα Apple Car θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα από ένα Tesla.

Διάσπαρτες πληροφορίες που «τρέχουν» στο διαδίκτυο αναφέρουν πως η Apple ήδη απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους για την εξέλιξη του αυτοκινήτου της μέσα από μία αρχική επένδυση περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια τον χρόνο. Όσα περίπου και η Xiaomi, η οποία όμως μέσα στην επόμενη τριετία θα έχει λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο.

Από εκεί και πέρα πάντως, παραμένει το θέμα της πλατφόρμας πάνω στην οποία θα βασίζεται, καθώς δεν έχει υπάρξει συμφωνία με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης, σχεδιαστικά δεν έχουν καταλήξει κάπου, αν και μάλλον θα το δούμε σε μορφή πρωτότυπου μέσα στο 2023.

Πάντως, το Apple Car θα χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό επεξεργαστή με την ονομασία Denali, ο οποίος αντιστοιχεί σε συνδυαστική υπολογιστική ισχύ τεσσάρων από τους πιο δυνατούς επεξεργαστές που διαθέτει αυτή την στιγμή η εταιρία για τα Mac. Για να δούμε, τι θα δούμε…

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!