NEA

Φήμες για αποχώρηση της Skoda από την Κίνα

H αποχώρηση από την Κίνα πιθανόν να ενισχύσει την παρουσία της Skoda σε άλλες αγορές, όπως για παράδειγμα την Ινδία ή το Βιετνάμ.

Ο βασικός λόγος είναι ο έντονος ανταγωνισμός αλλά και οι δυσκολίες με την κυβέρνηση της χώρας η οποία ενισχύει τις ντόπιες βιομηχανίες εις βάρος των ξένων.

Η αγορά της Κίνας ήταν ιδιαίτερα επικερδής στο παρελθόν για τη Skoda, έχοντας φθάσει έως και το 30% των παγκόσμιων πωλήσεων της εταιρίας. Το ποσοστό έπεσε στο 13% το 2021 και θα πέσει ακόμα περισσότερο το 2022. Η πτώση των πωλήσεων στην Κίνα μέχρι και τον Σεπτέμβριο ήταν της τάξης του 31%.

Μία από τις εναλλακτικές που μελετά η Skoda είναι να σταματήσει την παραγωγή στην Κίνα και να αρκεστεί στις εισαγωγές. Αυτή την εποχή η τσέχικη εταιρία κατασκευάζει εκδοχές των ευρωπαϊκών της μοντέλων για την κινέζικη αγορά σε συνεργασία με ντόπια εταιρία, μέσα στα πλαίσια του γκρουπ VW.

Πάντως, η Skoda δεν είναι η μόνη εταιρία που το ξανασκέφτεται για την Κίνα, καθώς το γκρουπ Stellantis δηλώνει και αυτό τη δυσφορία του για την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ενώ τόσο η Mercedes όσο και η Tesla οδηγήθηκαν σε μείωση των τιμών ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις κινέζικες εταιρίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!