NEA

Το Kia EV6 είναι ένα από τα ασφαλέστερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Στα πιο πρόσφατα τεστ δοκιμάστηκε και το ηλεκτρικό Kia EV6, το οποίο ήδη έχει κερδίσει τα σημαντικότερα βραβεία της χρονιάς αλλά και την εκτίμηση του κοινού σε όλες τις αγορές του κόσμου που πωλείται.

Τον ευρωπαϊκό οργανισμό Euro NCAP τον γνωρίζετε και ήδη το Kia EV6 έχει αποσπάσει κορυφαία αξιολόγηση. Μία ακόμη έρχεται από έναν ακόμη έγκριτο οργανισμό, τον αμερικανικό IIHS (Insurance Institute of Highway Safety).

Το EV6 κατάφερε να αποσπάσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία, το Top Safety Pick+, έχοντας υψηλή απόδοση σε όλες τις έξι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται τα αυτοκίνητα στις δοκιμές του IIHS. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Kia EV6 είναι το δέκατο μοντέλο της κορεάτικης εταιρίας που παίρνει την κορυφαία διάκριση στα τεστ του IIHS τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα αποτελέσματα ήταν κορυφαία στην προστασία οδηγού και συνοδηγού, στην πλευρική σύγκρουση, στην αντοχή της οροφής και στην προστασία των κεφαλιών. Πολύ καλή βαθμολογία ήταν και στα συστήματα προειδοποίησης για επερχόμενη σύγκρουση, όπως και για την απόδοση των στάνταρντ φωτιστικών σωμάτων.

Οι διαδικασίες του IIHS είναι λίγο πιο διαφορετικές και πιο σύνθετες από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές του Euro NCAP και γι’ αυτό από αρκετούς ειδικούς αναλυτές θεωρούνται πιο απαιτητικές.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!