PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πόσο μακριά φωτίζουν οι νέοι προβολείς της Porsche;

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά οι νέοι HD Matric LED προβολείς που θα μπουν σε μελλοντικά μοντέλα της Porsche φωτίζουν έως και πάνω από μισό χιλιόμετρο!

Η τεχνολογία των φωτιστικών σωμάτων εξελίσσεται συνεχώς χάρη στα LED τα οποία προσφέρουν νέες προοπτικές στους ειδικούς. Και λίγο μετά τις Audi και Mercedes έρχεται η Porsche να παρουσιάσει τα δικά της LED matrix με μία διαφορετική εκτέλεση από τέσσερις βασικές εστίες.

Οι δύο κάτω είναι οι βασικές για τη μεγάλη σκάλα και η κάθε μία εκ αποτελείται από 16.384 φωτοδιόδους με το κάθε micro-LED να έχει πάχος όσο μια ανθρώπινη τρίχα. Κάτι που σημαίνει πως κάθε προβολέας έχει συνολικά 32.780 στοιχεία.

Οι νέοι αυτοί προβολείς διαθέτουν επίσης πολλές έξυπνες λειτουργίες, όπως αυτόματη ρύθμιση για να μην τυφλώνονται οι απέναντι οδηγοί, φωτισμό για την υποδοχή του οδηγού με ειδικά μοτίβα, ικανότητα μείωσης της αντανάκλασης των πινακίδων κ.ά.

Τα φώτα λειτουργούν σε ένταση έως 160 lx ή 300 lx (όσο μια δυνατή φωτεινότητα ενός γραφείου). Στην πιο ισχυρή τους απόδοση φτάνουν μία έξοδο φωτός στα 1.200 lumens φωτίζοντας μία εμβέλεια έως τα 600 μέτρα! Τέλος, να πούμε πως το νέο σύστημα εξελίχθηκε παράλληλα με τις Hella/Forvia, Infineon και Nichia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!