NEAPINED

McMurtry Speirling: Μία ηλεκτρική βολίδα που τα ρίχνει σε ό,τι υπάρχει [video]

Το περίεργο ηλεκτρικό διθέσιο είχε παρουσιαστεί στο Goodwood όπου κατέρριψε το ρεκόρ ανάβασης. Τώρα, θέλει να έχει και το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου που υπάρχει!

Μία μικρή βρετανική εταιρία έχει ως στόχο να βγάλει 1,2 εκατομμύρια ευρώ από κάθε Speirling που θα πουλήσει. Μάλιστα, έχει ως στόχο να κατασκευάσει όσα πρέπει ώστε να θεωρηθεί μοντέλο παραγωγής και να πάρει το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο.

Άλλωστε, χρειάζεται μόλις 1,4 δευτερόλεπτα για τα 0-97 χλμ./ώρα και μόλις 2,63 δλ. για τα 0-160 χλμ./ώρα. Θέλετε και άλλα; Για να καλύψει από στάση στα πρώτα 400 μέτρα το Speirling απαιτεί μόλις 7,97 δευτερόλεπτα. Μιλάμε για απίστευτες επιδόσεις με την τελική να φτάνει τα 261 χλμ./ώρα.

Το σύστημα πρόωσης έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ στους πίσω τροχούς δίνοντας μια συνολική ισχύ στα 1.00 άλογα. Τους τροφοδοτεί με ενέργεια μία μπαταρία 60 kWh με αυτονομία που θεωρητικά ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, αλλά με τέρμα γκάζι δεν θα βγάζει ούτε τα μισά.

To Speirling ζυγίζει περίπου 1.000 κιλά και δεν ξεπερνά σε μήκος τα 3,5 μέτρα. Το αεροδυναμικό πακέτο παράγει κάθετο φορτίο που φθάνει τα 2.000 κιλά! Ωστόσο, το μυστικό του Speirling εντοπίζεται σε δύο ηλεκτρικά ανεμιστηράκια που ρουφούν τον αέρα κάτω από το πάτωμα και δημιουργούν το φαινόμενο του ground effect.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω βίντεο για μία ηλεκτρική βολίδα ανάλογη του VW ID. R.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!