NEAPINED

Μοναδική οπτασία η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato

Η Zagato είχε τρελά κέφια όταν δημιούργησε την άκρως εντυπωσιακή SWB. Το μόνο κρίμα είναι πως θα υπάρξει σε ένα μόλις αυτοκίνητο, το οποίο προορίζεται για έναν Γερμανό φανατικό συλλέκτη της ιταλικής φίρμας.

Τι και αν οι Ιταλοί της Alfa Romeo δεν δημιούργησαν ποτέ μία κουπέ Giulia. Οι σχεδιαστές της Zagato πήραν μία κανονική Giulia GTAm και της μείωσαν το μεταξόνιο. Τόσο όσο έπρεπε για να της αφαιρέσουν τις πίσω πόρτες και να προκύψει ένα σαγηνευτικό δίπορτο κουπέ με τις αναλογίες της αρχέτυπης SZ.

Όσο για το εμπρός μέρος πήραν τους προβολείς της Tonale (που έχει η facelift Giulia) και τους ενσωμάτωσαν στην μεγάλη μάσκα με την κεντρική εισαγωγή του αέρα στο φουσκωμένο καπό.

Στο πίσω μέρος υπάρχει το χαρακτηριστικό ανάγλυφο της Zagato με το υπερυψωμένο μέρος να σχηματίζει μία αεροτομή με ενσωματωμένη τη LED ρίγα και να μας παραπέμπει στο πρότυπο της Aston Martin.

Στο εσωτερικό διατηρείται το κόκπιτ της Giulia ντυμένο με επενδύσεις ανθρακονήματος και με δέρμα και πράσινες ραφές στο χρώμα του αμαξώματος. Την προσοχή τραβούν τα σπορ καθίσματα όπως και ο επιλογέας ταχυτήτων.

Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός twin-turbo V6 των 2,8 λίτρων που για την περίσταση αποδίδει 541 ίππους και 600 Nm ροπής. Όλα περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός manual κιβωτίου με 6 σχέσεις που προέρχεται από την Quadrifoglio και αντικαθιστά το αυτόματο 8άρι της GTAm.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!