NEAPINED

Τα 25 χρόνια γιορτάζει το Gran Turismo της Sony [video]

Το δημοφιλέστερο παιχνίδι της Sony παρουσιάστηκε σαν προχτές, το 1997 και έκτοτε εκατομμύρια gamers έχουν «κάψει» δισεκατομμύρια ώρες πίσω από το PlayStation.

Από το 1997 μέχρι σήμερα το Gran Turismo έχει ξεπεράσει τα 90 εκατομμύρια πωλήσεων. Το διάσημο παιχνίδι δημιουργήθηκε από τον Kazunori Yamauchi, ένα από τα πιο νεαρά μυαλά της Sony που εντάχθηκε στην εταιρία όταν ήταν 14 χρονών επειδή ήθελε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο.

Ωστόσο, το ταλέντο του στις ψηφιακές δημιουργίες έγινε αντιληπτό από τα στελέχη της Sony, η οποία τον τοποθέτησε υπεύθυνο για την εξέλιξη του Gran Turismo. Στην αρχή είχε μία ομάδα από πέντε ειδικούς. Σήμερα στην εταιρία υπάρχει αυτή η ομάδα αλλά το Gran Turismo το «τρέχει» μία πιο σύγχρονη από 200 εξπέρ.

Το πρώτο Gran Turismo ξεκίνησε να πωλείται στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική τον Μάιο του 1998. Μέσα σε λίγα χρόνια διάστημα οι πωλήσεις του εκτοξεύτηκαν στα 10,85 εκατομμύρια.

Τον Μάρτιο του 2022 φτάσαμε στο Gran Turismo 7 για τις κονσόλες PlayStation 4 και 5. Μέσα στα επόμενα σχέδια της εταιρίας είναι και η δημιουργία της πρώτης κινηματογραφικής ομώνυμης ταινίας, η οποία θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2023.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!