NEA

Πώς τα πάει εκτός δρόμου το Jeep Avenger; [video]

Το Avenger θα είναι διαθέσιμο στην χώρα μας την ερχόμενη άνοιξη με το ηλεκτρικό να κοστίζει κάπου στις 30.000 ευρώ με την επιδότηση. Πριν το τέλος του χρόνου θα λανσαριστεί και το τετρακίνητο. Στην Ελλάδα δεν θα δούμε την έκδοση βενζίνης που πωλείται σε Ισπανία και Ιταλία.

Οι σχεδιαστές του Avenger το εφοδίασαν με μια σειρά χαρακτηριστικών που του επιτρέπουν να κινείται με ιδιαίτερη άνεση σε δρόμους με κακής ποιότητας οδόστρωμα, είτε σε εντός είτε σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Οι εξαιρετικά μικροί εμπρός και πίσω πρόβολοι, αλλά και η σημαντική απόσταση από το έδαφος που φτάνει τα 20 εκατοστά, επιτρέπουν στο Avenger να έχει γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), ράμπας (20 μοίρες) και διαφυγής (32 μοίρες) που συναντά κανείς μόνο σε εξαιρετικά ικανά εκτός δρόμου οχήματα.

Η ροπή όμως του Avenger στην περιπέτεια δε σταματά εκεί, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Jeep εφοδιάζει ένα προσθιοκίνητο μοντέλο της με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων. Το πρώτο, ανάλογα με τις συνθήκες (π.χ. λάσπη, άμμος, χιόνι, κτλ.) ρυθμίζει κατάλληλα τη μετάδοση της ισχύος στους τροχούς με στόχο τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

Το Hill Descent Control από την άλλη πλευρά εξασφαλίζει ότι το Avenger θα κατέβει και τις πιο απότομες κατηφόρες με απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια, ανεξάρτητα από την ποιότητα του οδοστρώματος και την εμπειρία του οδηγού. Οι πλαστικές ποδιές στους προφυλακτήρες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε οι μικρό-επαφές με πέτρες ή κλαδιά (ή πεζοδρόμια αν βρισκόμαστε στο αστικό περιβάλλον) να μην επιφέρουν ορατά σημάδια στο υλικό. 

‘Όλα τα παραπάνω αποτελούν τα εχέγγυα του νέου Avenger, ότι το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα ανταπεξέλθει το ίδιο καλά στη «ζούγκλα» των μεγαλουπόλεων και στις εξορμήσεις όσων αγαπούν την περιπέτεια. Για την πιστοποίηση των παραπάνω, η Jeep, κάλεσε στους Δολομίτες τον 34χρονο πολυσχιδή Nicolas Simões.

Με τη ζωή του να μοιράζεται ανάμεσα σε φωτογραφήσεις, στη σχεδίαση και κατασκευή κοσμημάτων και κυρίως στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ο Simões λατρεύει την περιπέτεια και την ελευθερία κίνησης σε κάθε διαδρομή. Θα μπορέσει το Avenger να ανταποκριθεί στις προσδοκίες αυτού του λάτρη των εξορμήσεων;  

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!