NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένας επαναστατικός αερόσακος για ποδηλάτες

Η γαλλική εταιρία In&Motion προβάλλει ένα σακίδιο-αερόσακο που θα μπορούσε να κάνει ασφαλέστερες τις διαδρομές με το ποδήλατο ή το πατίνι.

Μία από τις πιο εκτεθειμένες ομάδες χρηστών των δρόμων δεν είναι άλλοι από τους ποδηλάτες ή όσους χρησιμοποιούν τα νεομοδάτα ηλεκτρικά πατίνια.

Έρευνες έχουν δείξει πως ένας μέσος χρήστης κινδυνεύει τρεις φορές περισσότερο από ατύχημα όταν οδηγεί ποδήλατο αντί αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού είναι 16 φορές περισσότερες, ειδικότερα στην περίπτωση που δε φοράει το βασικό και μόνο σοβαρό μέτρο προστασίας, το κράνος.

Η In&Motion παρουσιάζει το επαναστατικό σακίδιο-αερόσακο STAN και υποστηρίζει ότι η δική της εκδοχή για έναν αερόσακο ποδηλάτη μειώνει το ενδεχόμενο σοβαρού τραυματισμού μέχρι και 80%.

Το σακίδιο STAN είναι φτιαγμένο από εξαιρετικής ποιότητας υλικό, είναι αδιάβροχο και έχει χωρητικότητα 18 λίτρα ώστε να χωρά έναν αερόσακο. Μόλις υπάρξει απότομη πτώση ο αερόσακος διογκώνεται σε μόλις 0,1 του δευτερολέπτου και καλύπτει όλο σχεδόν το πάνω μέρος του σώματος του χρήση, μαζί με το κεφάλι.

Να πούμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο αφού παλιότερα μία σουηδική εταιρία είχε παρουσιάσει μία παρόμοια ιδέα με σακίδιο-αερόσακο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!