NEAPINED

Το Aion Hyper GT θα είναι το πιο αεροδυναμικό που υπάρχει

Οι Κινέζοι έχουν βαλθεί να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου και για να το πετύχουν βάζουν στόχος.

Ο πρώτος και πιο βασικός ήταν τα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν και εξάγονται εκτός των τειχών να έχουν υψηλές προδιαγραφές. Κάτι που έχουμε δει να πετυχαίνεται και στις δοκιμές του απαιτητικού Euro NCAP με τα κινεζικά αυτοκίνητα που «λιώνουν» στα crash test να έχουν υψηλές αξιολογήσεις.

Στη συνέχεια βλέπουμε τις κινεζικές εταιρίες να κυνηγούν διάφορα ρεκόρ. Ένα από αυτά έχει να κάνει με την αεροδυναμική. Και μετά το Nio EC7 έρχεται και η GAC να παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Guangzhou στην Κίνα, το Aion, ένα σεντάν με συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,19. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε η κινεζική λιμουζίνα της GAC παίρνει το ρεκόρ από τη Mercedes EQS.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο που έχει έντονα σχεδιαστικές επιρροές από Tesla και από άλλες κινεζικές μάρκες όπως η Nio. Το αεροδυναμικό ανάγλυφο του Hyper GT είναι καθαρό και λείο, με κρυφές λαβές στις πόρτες, οι οποίες ανοίγουν προς τα πάνω.

Το σύστημα πρόωσης έχει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 340 ίππων που κινούν τους πίσω τροχούς με τους Κινέζους να δίνουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Όσο για την μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα και θα ταχυφορτίζει σε ισχύ έως 480 kW. Θα υπάρχει και τεχνολογία εναλλάξιμης με φορτισμένη.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι πρωτότυπο, αλλά το παραγωγής που θα λανσαριστεί στην Κίνα από τα τέλη του 2023 δεν θα έχει σημαντικές διαφορές. Θα κοστίζει περίπου 40.000 ευρώ και θα διατηρεί την κορυφαία αεροδυναμική του, όπως λένε οι Κινέζοι. Στόχος τους είναι το Tesla Model 3.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!