NEA

Τέλος τα Hyundai με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η Hyundai επιβεβαίωσε επίσημα πως από αυτό το μήνα στη Νορβηγία θα πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Από την 1η Ιανουαρίου η Hyundai όχι μόνο σταματά να πουλά στη Νορβηγία αυτοκίνητα με απλούς θερμικούς κινητήρες, αλλά ακόμη και τα plug-in υβριδικά. Έτσι, η κορεατική εταιρία δεν θα πουλά κανένα μοντέλο στην εν λόγω χώρα που να έχει εξάτμιση στο πίσω μέρος του ή που να εκπέμπει έστω και ένα γραμμάριο ρύπων.

Άλλωστε, η Hyundai στράφηκε υποχρεωτικά προς αυτή τη κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό είναι πως από τα 25.000 αυτοκίνητα που πούλησε η κορεάτικη εταιρία τα τελευταία δύο χρόνια στη Νορβηγία, το 92% από αυτά ήταν αμιγώς ηλεκτρικά.

Έτσι, αυτή η απόφαση αποτέλεσε μονόδρομο για μια αγορά που έχει στραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά προς την ηλεκτροκίνηση. Ειδικότερα σε μία περίοδο που η Hyundai πουλά το ηλεκτρικό Kona και τo Ioniq 5 και που ετοιμάζεται για το λανσάρισμα του Ioniq 6. Για να δούμε πότε παρασύρει αυτό το κύμα και τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!